[A6 C5] Ustawienie przednich i tylnych drzwi
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5] Ustawienie przednich i tylnych drzwi
Witam, czy wie ktos moze czy da sie przesunac przednie i tylne drzwi w strone przodu auta? chce to zrobic poniewaz w trakcie jazdy przy wiekszej predkosci zaczyna mi szumiec w okolicy drzwi i na dodatek od zewnatrz widac ze uszczelka ma szpare na calej dlugosci przy lusterku,na dodatek miedzy drzwiami wydaje mi sie ze jest za maly odstep wiec wnioskuje ze musialo sie to jakos przesunac z biegiem czasu same.
-
- Forum Audi A6 / A7
hugosanczez, pomocny temat a6-c5-regulacja-drzwi-szpary-kierowcy-w ... t18402.htm
-
- Forum Audi A6 / A7
hugosanczez, jezeli masz szpare kolo lusterka, to powinines skorygowac ja przez ustawienie ramki a nie calych drzwi.
Zeby sprawdzic dokladnie gdzie ramka nie przylega do karoserii, mozesz ja sobie posmarowac po calej dlugosci np. wazelina zamknac drzwi, i po otwarciu zobaczycz w ktorym miejscu ramka nie przylega co pomoze Ci w prawidlowym jej ustawieniu.
Zeby sprawdzic dokladnie gdzie ramka nie przylega do karoserii, mozesz ja sobie posmarowac po calej dlugosci np. wazelina zamknac drzwi, i po otwarciu zobaczycz w ktorym miejscu ramka nie przylega co pomoze Ci w prawidlowym jej ustawieniu.
-
- Forum Audi A6 / A7
To byla wina opadnietych drzwi, teraz listwy sa na jednej wysokosci ramka dolega i drzwi nie wygladaja na opadniete:) mam juz to za soba najwiekszym problelem jest odkrecenie uchwytu wentylatora(od strony pasazera)a niegadam juz o przykreceniu!!! Jedynie musze cos zrobic z tylnymi drzwiami bo wyciagalem wtyczki ( te dwie w slupku) i teraz nie mozna sterowac oknem ani centralnym zamkiem niewiem czy to wina rozprogramowania czy jakis kabelek sie uszkodzil