Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C6] Zmieniarka MP3 ( Gratka dla elektroników )

Wszystko co dotyczy sprzętu car audio nie przywiązane stricte do konkretnego modelu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adxs
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Adam
Rocznik: 2009
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.8 FSI 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

[A6 C6] Zmieniarka MP3 ( Gratka dla elektroników )

Post autor: Adxs » 04 lut 2013, 00:27

Witam

Kupiłem niedawno zmieniarkę mp3 do audi na allegro, zdjęta ochrona komponentu w serwisie audi a mimo to losowo zwiesza się i resetuje do początku.

Plomby były pozrywane więc zmieniarka została rozkręcona celem wyczyszczenia lasera ale nagle ujrzeliśmy taki oto widok:

Obrazek

Ktoś może wyjaśni czym się kierował "pomysłodawca" przylutowania do kondensatora gołych przewodów, żeby sobie dotykały do innych elementów płytki drukowanej. Może to to było przyczyną zwieszania ?

Jutro podłącze i sprawdzę ale nie rozumiem nadal co autor tego pomysłu chciał osiągnąć ?
kontakt administratora:
Polecam!

marek_
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: marek_ » 05 lut 2013, 02:33

i co udało ci się ustalić? Może te ten kondensator wystrzelił i z niego te druty, kurcze nie mam pod ręką kondesatora SMD bo bym go rozparcelował z ciekawości :)

Awatar użytkownika
Adxs
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Adxs » 09 lut 2013, 22:20

No byłoby to logiczne gdyby te przewody były w osłonkach... Nikt normalnie myślący, kto umie trzymać w ręce lutownice - nie przylutowałby gołych przewodów, żeby sobie popalić zmieniarkę :|

Na chwilę obecną zmieniarka siedzi w serwisie RTV, dałem im też moją zmieniare CD na porównanie środka...
kontakt administratora:
Polecam!

Awatar użytkownika
Adxs
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Adxs » 15 lut 2013, 11:37

Dobra, zmieniarka wróciła od magika, który ją wskrzesił... Płytki widzi, muzyka leci :)
Ale jednak problem nie leży chyba w zmieniarce.
Otóż wczoraj słuchałem radia, i na dwie sekundy znikła fonia ( niestety miałem obraz ustawiony na nawigacji i nie mogłem zobaczyc czy znikają stacje radiowe ) a miałem akurat otwarty schowek i zauważyłem, że zmieniarka się zresetowała ( migały wszystkie banki na zmiane ).

Kurde już nie wiem co jest grane, to sie dzieje losowo :/ Raz może być kilka dni spokoju a raz kilka razy na dzień...

Z racji tego, że wolałem mieć język Polski w MMI zostałem przy wersji 5150, może warto spróbować zupgradować soft do 5570 i moze sie sama zmieniara tez zaktualizuje ?

Tylko, żebym wiedział czym jest spowodowany taki soft reset MMI ? I co jak sie zresetuje w czasie wgrywania softu :/ ? Uwale sobie mmi...
kontakt administratora:
Polecam!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja