Witam,
mam pytanko odnośnie radia Chorus I ( http://data.motor-talk.de/data/gallerie ... 1-3490.jpg )
Czy na rynku istnieją jakieś adaptery czy inne temu podobne cuda aby takowe radio przystosować do podłączenia zmieniarki płyt CD lub czytnika kart pamięci? Czy zostaje mi tylko i wyłącznie wymiana radia? Jeśli tak to czy nowsze radia Concert obsługujące CD będą współpracowały z moim wyświetlaczem FIS?
Witam do radia Chorus I nie da sie podłączyć zmieniarki, żadnych wejś AUX ponieważ nie ma opcji mode który by przełączał zmieniarkę . Mam ten sam problem , zastanawiam czy kupić jakieś ori radio audi z CD czy tez zwykłe radio z wejściem USB itp. Concert powinien działać z wyświetlaczem na 99% ale moge sie mylić
Również zastanawiałem się nad niefabrycznym radiem, ale moim zdaniem troszkę zepsuło by to wnętrze Audiczki .
Nic w takim układzie trzeba zacząć rozglądać się za Chorusem II + zmieniarka, lub Concertem CD.
tomekc5, somion, chorus zupełnie odpada. Poza tym... musi być (moim zdaniem) nowsze, oryginalne radio. Albo Concert (hmm.. kaseta niby "PRL") albo Concert II.
Mała, moja modyfikacja
Było sobie radio Concert:
I jest już radio Concert II: (MMS)
No niestety Concert II troszkę kosztuje, ale mało zabawy ze zmianą - 5 minut
Musi być szerokość panela 22cm i koniecznie chowane pokrętła. Bez tego, nie zamkniecie klapy maskującej.
Dalej trzeba kupić adapter can-bus'a. Fis niepełny ok 170 zł, cały FIS 200 zł.
ps.
Albo Concert + emulator (mp3). Albo Concert II (CD) + (jeśli chcesz) ten sam emulator (mp3).
Ostatnio zmieniony 31 sty 2013, 16:22 przez Doc, łącznie zmieniany 1 raz.
2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.