[ C5+LPG] Pytanie o instalacje.
[ C5+LPG] Pytanie o instalacje.
Witam. Czy instalacja firmy vtec bedzie sie nadawać do A6 C5 2,8 V6? Co o niej sądzicie?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Pewnie będzie się nadawać, najwazniejsze aby dobrać odpowiedni reduktor i wtryskiwacze.bonus13 pisze: Czy instalacja firmy vtec bedzie sie nadawać do A6 C5 2,8 V6?
Tylko pytanie czy gazownik to montujący wie co robi

Bo raczej niewielu będzie chciało się dotknąć gdy będzie jakiś problem, np w trasie. Dlatego warto pomyśleć nad sterownikiem np staga, który jest bardzo dobrym i sprawdzonym sterownikiem i większość gazowników będzie potrafiło go obsłużyć.
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Diesel
Tak tylko że ECU benzynowe korzysta z mnóstwa czujników jak położenie przepustnicy, położenie wałów, przepływomierza, czujnika spalania stókowego, sond lambda, czujników temp. silnika itd. a Stag z tego nie korzysta więc chyba taki za mądry nie jest. Premium niby korzysta z korekt OBD ale i tak nie potrafi tego dobrze robić.mike10 pisze:Ja polecam stag 300 premium najnowszy sterownik obecnie z OBD czyli nie wymaga regulacji dziala na takiej samej zasadzie co komp benzynowy a raczej TECH tego nie ma wiec chyba nie jest taki najlepszy.
Na chwilę obecną Tech jest o wiele lepszym sterownikiem bo łatwiej, szybciej i dokładniej można go wystroić niż Staga Premium.
Do 2.8 polecam LPG Tech, Hana zielona i KME Gold.
- metyoo
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Metyoo
- Rocznik: 1993
- Moje auto: S4 C4
- Silnik: 2.0 130KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
LPGTech z tego co wiem, stworzyli ludzie, którzy pracowali dla AC (Stag), sterowniki są podobne, ale Tech jest o wiele bardziej rozwinięty i dopracowany, no i łatwiejszy w strojeniu...
Co do sterowników to dyskusję można by prowadzić w nieskończoność, bo jedni chwalą, inni narzekają, chwali się zwykle to co się ma, a osoby, które na co dzień siedzą w temacie są najbardziej wiarygodne...
Co do sterowników to dyskusję można by prowadzić w nieskończoność, bo jedni chwalą, inni narzekają, chwali się zwykle to co się ma, a osoby, które na co dzień siedzą w temacie są najbardziej wiarygodne...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.8 174KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna
ja mam agisa i nie jestem zbytnio zadowolony , gdybym nie mial problemow na zimnym ( grupa silników VAG) to pewnie bym był zadowolony z agisa bo pozatym 0 problemow i jak tak od 60 stopni jeździ auto jak malina. osobiscie uważam ze tech narazie to numer 1 , gdybym mial fundusze zmienił bym agisa na techa ale narazie ich brak na takie rzeczy