[ TIP+Q] 3.0tdi skrzynia zle przechodzi z 3 na 4 reszta ok
-
- Forum Audi A6 / A7
[ TIP+Q] 3.0tdi skrzynia zle przechodzi z 3 na 4 reszta ok
witam was wszystkich jak w temacie zle mi przeskakuje z 3 na 4 potem wchodzi w tryb awaryjny blad z vcds P0783 dzisiaj w aso dali mi nowe oprogramowanie nic nie pomoglo jutro kaj cos jeszcze sprawdzic z elektronika oleju nie chca wymieniac?! czy wymiana pomoze? pomocy w piatek do austri na narty mam wymieniac ten olej ?!???pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 30 sty 2013, 00:07 przez szczecin audi, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2003
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
bo masz zasyfiony olej . najlepiej wymien z płukasiem. wymiana zajmuje ok 1 godziny nic trudnego .
aso po wgraniu nowego flesha powinno zrobić adaptacje skrzyni to jest wymagane , pajace robią to przeciesz VAS-em i maja ELSE i tam wyraznie pisze że ;
po odpięciu zasilania , po wymianie oleju atf .po każdej ingerencji w tipa, po wgraniu aktualizacji flesh wymaga sie przeprowadzenia jazdy adaptacyjnej 4 etapowej
ps
nie widze Twojego powitania , i zaraz Cię mod opitoli
aso po wgraniu nowego flesha powinno zrobić adaptacje skrzyni to jest wymagane , pajace robią to przeciesz VAS-em i maja ELSE i tam wyraznie pisze że ;
po odpięciu zasilania , po wymianie oleju atf .po każdej ingerencji w tipa, po wgraniu aktualizacji flesh wymaga sie przeprowadzenia jazdy adaptacyjnej 4 etapowej
ps
nie widze Twojego powitania , i zaraz Cię mod opitoli
Naprawa Audi A6 C6.
Forum Audi A6
Problem Audi A7.
Forum Audi A6
Problem Audi A7.
-
- Forum Audi A6 / A7
rozumiem tylko teraz tak autko stoi w aso jutro rano maja zobaczyc cos z elektronika jak nie pomoze to oczywiscie skrzynia do wymiany:( teraz moje wazne pytanie jak oni wgrali nowy soft i problem jest nadal (tak mowia) moge jechac powolutku na ta wymiane oleju?czy ma byc zalany olej dopasowany do softu obecnego? zaraz po wymianie maja zresetowc skrzynie? czy ten zabieg z olejem napewno pomoze? jestem nowy na forum i sie troche przerazilem jak poczytalem o tych wymianach.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2003
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
olej dopasowuje sie do softu, jaki masz nr sterownika jaki flesh wgrany -nic nie wiem, chłopie ja jak auto kupiłem to w skrzyni suchoty były i spalenizna zalałem najtanszym słomkowym ravenolem i przeleciałem jeszcze 40tysi.
co sie boisz tej wymiany nic strasznego. a stan oliwy w ogóle kontrolowali
co sie boisz tej wymiany nic strasznego. a stan oliwy w ogóle kontrolowali
Naprawa Audi A6 C6.
Forum Audi A6
Problem Audi A7.
Forum Audi A6
Problem Audi A7.
-
- Forum Audi A6 / A7
no po wymianie z plukaniem nowy filtr nowy soft tak jak bylo tak jest miedzy 3 a 4 szarpie i jak nie puszcze gazu to pewnie bedzie wpadal w awaryjny. co do adaptacji po wymianie to tak skrynia wyzerowana ale miedzy 3 a 4 znowu blad takze o adaptacji nie ma mowy juz niewiem chyba skrzynia na stol z tego co widze i slysze da moze sie vcds poprawic?dzieki jakis namiar na konkretna firme od skrzyn jak najblizej szczecina?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marek
- Rocznik: 2005
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
witam
jestem tu nowy u niewiem jak sie tu poruszac wiec zapytam w prost
kupilem jakis miesiac temu audi a6 c6 3.0tdi triptronic symbol skrzyni HKG silnika BMK wymieniam oleje plyny filtry i stoje przed dylematem czy zmieniac olej w skrzyni? serwis nie zaleca serwisowej wymiany oleju mam najechane 276000 autko spisuje sie w porzadku skrzynia bez zarzutu niechcial bym poprawiac audi ale z drugiej strony jak mam zaplacic 1500zl i smigac bez stresu to wole zaplacic
moze ktorys z kolegow lata taka sama i podpowie cos konkretnego??
ps dopisze ze autko bylo do konca serwisowane w audi niemcy olej w skrzyni nie zmieniany
pozdrawiam
jestem tu nowy u niewiem jak sie tu poruszac wiec zapytam w prost
kupilem jakis miesiac temu audi a6 c6 3.0tdi triptronic symbol skrzyni HKG silnika BMK wymieniam oleje plyny filtry i stoje przed dylematem czy zmieniac olej w skrzyni? serwis nie zaleca serwisowej wymiany oleju mam najechane 276000 autko spisuje sie w porzadku skrzynia bez zarzutu niechcial bym poprawiac audi ale z drugiej strony jak mam zaplacic 1500zl i smigac bez stresu to wole zaplacic
moze ktorys z kolegow lata taka sama i podpowie cos konkretnego??
ps dopisze ze autko bylo do konca serwisowane w audi niemcy olej w skrzyni nie zmieniany
pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
marach8 pisze:olej w skrzyni nie zmieniany
Nie zgodzę sie z kolegą: zadbaj póki jest o co. Jak "poleci" zapłacisz o wiele więcej a jakość naprawy będzie zależeć od fantazji warsztatu (często).szczecin audi pisze:jak jezdzi zostaw
Niestety nie umiem sie odnieść do Twojego typu srzyni bo mam GSZ/GZW.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marek
- Rocznik: 2005
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
no wlasnie zadnych konkretnych odnosnie do modelu skrzyni odpowiedzi wiecej jest za nie ruszac...
jak poleci
jakies objawy konczacych sie tiptronikow??
jadac po nowym roku za granice po drode zaczepil mnie rosianin gdzies pod berlinem mial taka sama audi i klopot ze skrzynia
nie mial biegow i migaly wszystkie na wyswietlaczu...to daje do myslenia
jak poleci
jakies objawy konczacych sie tiptronikow??
jadac po nowym roku za granice po drode zaczepil mnie rosianin gdzies pod berlinem mial taka sama audi i klopot ze skrzynia
nie mial biegow i migaly wszystkie na wyswietlaczu...to daje do myslenia
-
- Forum Audi A6 / A7