[ ALG 2.8 193 KM] Dziwny dzwięk wychodzacy z silnika
[ ALG 2.8 193 KM] Dziwny dzwięk wychodzacy z silnika
Witajcie, czasem po odpaleniu auta (nie zawsze) spod maski dobiega dźwięk jakby włączonego odkurzacza, takie wycie,mam silnik 2.8 benzynka i głównie dzieje mi sie to przy odpalaniu ale jak dłuzej kręce silnikiem to wtedy wyje wydawało mi sie ze to bendiks , otworzyłem maske ale nic nie widziałem tam zamykajac maske wiadomo trzeba trochę trzasnąć i przy tym trzasnieciu przestało wyć, a z kolei dzisiaj jadać po normalnej drodze zaczeło wyć po wjechaniu na dziury wycie ucichło . Spotkaliscie sie z takim czyms ?
przeczytałem tamten temat i u mnie to tak nie brzmi tzn jest cos taki dzwiek jak odkurzacz tylko ze np rano dzisiaj zapaliłem auto i było cicho otworzyłem maske zeby popatrzec co i jak tam z ciekawosci zamknałem maske i przy uderzeniu zamkniecia maski zaczeło buczeć potem otworzyłem maske kolejny raz zamknąłem trzaskając maska i przestało "buczeć" potem jade sobie droga silnik juz zagrzany 90 stopni i zaczeło znowu buczeć ale całe "szczescie " ze w polsce mamy drogi jakie mamy i po wjechaniu w dziure buczenie ustało , wydaje mi sie ze to nie wiem może jakis przekaźnik nie styka i buczy mam troche racji ? co o tym myślicie? Kolego Rafale a gdzie tego węzyka szukać ? daniel1997 ile takia pompa by mogła kosztować ?
yash1n, poczytaj ten temacik -arj-24-165-km-strasznie-piszczy-na-ssa ... t47597.htm będzie pomocny