[ ALF 2.4 165 KM] Syczenie pod maską w okolicach przepustnic
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
paput pisze:robiłem to i dalej to samo, rozjazd miedzy stronamigrzemo pisze:Skasuj błędy, nawet jeśli ich nie będzie.paput pisze:a jak mam skasowac adaptacje na PB?
Po skasowaniu błędów kasują się adaptacje , ale nie włączaj wtedy lpg , tylko zrób kilkadziesiąt km tylko na PB , wtedy bedzie wiadomo czy rozjazdu nie robi LPG.
Powodów rozjazdu moze być sporo : rozrząd źle ustawiony , wtrysk PB lejący , wtryski lpg lejące po jednej stronie, brak kompensacji listew lpg , lewe powietrze na jednej stronie , niedomagająca sonda po jednej stronie ... i zapewne jeszcze coś się znajdzie.
U ciebie jedna strona ma 3,15 ms i to wg mnie jest dobrze , druga skraca czas bo jest za duzo paliwa na niej albo ..rozrząd źle ustawiony.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2000
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
a gdyby był źle ustawiony rozrząd to przecież by źle pracował, a mi się wydaje że jest ok, nawet o ząbektkamicki5 pisze:paput pisze:robiłem to i dalej to samo, rozjazd miedzy stronamigrzemo pisze: Skasuj błędy, nawet jeśli ich nie będzie.
Po skasowaniu błędów kasują się adaptacje , ale nie włączaj wtedy lpg , tylko zrób kilkadziesiąt km tylko na PB , wtedy bedzie wiadomo czy rozjazdu nie robi LPG.
Powodów rozjazdu moze być sporo : rozrząd źle ustawiony , wtrysk PB lejący , wtryski lpg lejące po jednej stronie, brak kompensacji listew lpg , lewe powietrze na jednej stronie , niedomagająca sonda po jednej stronie ... i zapewne jeszcze coś się znajdzie.
U ciebie jedna strona ma 3,15 ms i to wg mnie jest dobrze , druga skraca czas bo jest za duzo paliwa na niej albo ..rozrząd źle ustawiony.
paput pisze:a gdyby był źle ustawiony rozrząd to przecież by źle pracował, a mi się wydaje że jest ok, nawet o ząbektkamicki5 pisze:paput pisze:robiłem to i dalej to samo, rozjazd miedzy stronami
Jesteś mało wymagający i nie wyczulony

-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
listwy wtryskowe mają po 25 tys przejechane, nawet je rozbierałem i czyściłemtkamicki5 pisze:paput pisze:a gdyby był źle ustawiony rozrząd to przecież by źle pracował, a mi się wydaje że jest ok, nawet o ząbektkamicki5 pisze:
Jesteś mało wymagający i nie wyczulonyPrzy takim rozjeździe stron nie może równo pracować , oczywiscie silnik z ramy nie wypada ,ale nie jest to to co powinno być . Skoro wzbraniasz się ,że rozrzad jest dobrze ustawiony to znaczy że strony silnika różnie sa zaoaptrywane w paliwo. Raczej nie ma lewego powetrza , bo czas podejrzany to ten poniżej 3 ms , więc tutaj go skraca , czyli leje którys wtrysk lpg , a może PB . Kompensacja listew LPG zrobiona?
strony sie rozjeżdząją po uruchomieniu LPG z resztą na benzynie też jest niewielka różnica rzędu 0,1 ms w czasie wtrysku między nimi
kompensacja listw zrobiona, w zasadzie z tego co widze to po wymianie filtórw zaczęło mi sie tak dziać
-
- Forum Audi A6 / A7
chyba w 97r. i przepustnica na lince to grupy 27 i 26 ?Zagór pisze:Pokaż co masz w 093 i 090, będzie wiadomo co z rozrządem.
[ Dodano: 2013-01-29, 19:06 ]
grzemo pisze:Może dlatego że są rożnepaput pisze: w zasadzie z tego co widze to po wymianie filtórw zaczęło mi sie tak dziać
jak inne? Jeśli nawet ma na dwóch filtrach i jest kompensacja to niby powinno być ok, ale lepiej wiadomo robić symetrycznie .
Paput to jak ty masz to zasilone ? Masz dwa filtry lotne? Jakie wtryski LPG ? Rozkręcałeś , a potem kalibrowałeś ?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
na pewno nie rozrząd bo w grudniu strony sie zgadzały
tak mam dwa filtry fazy lotnej, w tym jeden z czujnikiem temp/cisnienia, kompensacja zrobiona, rozebrałem czyściłem listwy bo myslałęm że może są zasyfione ale jednak jest ok, rozjazd na stronach zrobił sie już przed czyszczeniem i tak to łącze z wymiana filtrów --- tudzież skracaniem węzy -- robieniem kompensacji
[ Dodano: 2013-01-29, 19:36 ]
tak mam dwa filtry fazy lotnej, w tym jeden z czujnikiem temp/cisnienia, kompensacja zrobiona, rozebrałem czyściłem listwy bo myslałęm że może są zasyfione ale jednak jest ok, rozjazd na stronach zrobił sie już przed czyszczeniem i tak to łącze z wymiana filtrów --- tudzież skracaniem węzy -- robieniem kompensacji
[ Dodano: 2013-01-29, 19:36 ]
możliwe by to było? inaczej przepuszczją gaz? jedyny sposób to podminic filterki stronamigrzemo pisze:Może dlatego że są rożnepaput pisze: w zasadzie z tego co widze to po wymianie filtórw zaczęło mi sie tak dziać
-
- Forum Audi A6 / A7