Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[a6 c5 2.4 Q]co to jest

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
dragon36
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[a6 c5 2.4 Q]co to jest

Post autor: dragon36 » 29 gru 2008, 18:39

Oglądajac spód auta w celu ustalenia miejsca wycieku oleju z silnika w bloku znalazlem plastykowa wkleslą zaslepke przykrecona 1 sróbka '6"i wlasnie z tamtad jest dosyc spory wyciek.Zaslepka ta znajduje sie tuz przed polaczeniem silnika ze skrzynia od strony kierowcy.Co to jest czy mozna to odkrecic bez obawy ze cos uszkodze.oznaczenie silnika AGA

dragon36
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: dragon36 » 29 gru 2008, 19:24

pytalem dlatego bo juz kiedys mialem podobna sytuacje w audi 90 odkrecilem niewielka srubke w obudowie skrzuni biegow bo myslalem ze to kontrolka stanu oleju w skrzyni i skonczylo sie na rozbiorce cale skrzyni he he.A swoja droga czy niie moze to byc zaslepka po jakims czujniku tem.. czy cos w tym rodzaju?

Awatar użytkownika
stasiuszef
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 1999
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.8 ACK 193KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

Post autor: stasiuszef » 29 gru 2008, 22:01

Dobrze by było jakbyś wrzucił jakieś foto omawianej "zaślepki", wtedy będzie Ci łatwiej pomóc. Wiem co to znaczy szukać wycieku, sam to przerabiałem.Najgorsze jest to że nic nie widać ,bo wszystko jest tak obudowane, sanki przeszkadzają, ogólnie jest ciężko.Olej może Ci walić spod dekli zaworów, ale równie dobrze spod uszczelniaczy wałków rozrządu i zbierać się w jednym miejscu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja