Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C6] Końcówki wydechu

Koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
fanatic30
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C6] Końcówki wydechu

Post autor: fanatic30 » 23 sty 2013, 11:21

Witam

Ktoś próbował w dieslu przerobić końcówki wydechu na jakieś inne niż oryginalne? Nie podoba mi się że rdzewieją delikatnie na końcach i niezbyt estetycznie to wygląda a w sumie sprawdzałem cały układ wydechowy i jest bez zarzutów.

Dodam że nie chodzi mi o "wiejski tuning" tylko założenie czegoś w stylu C6 poliftowej (prosta rura).

Z góry dzięki za wszelkie dorady.
Mati

fanatic30
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: Końcówki wydechu

Post autor: fanatic30 » 23 sty 2013, 11:36

gembas pisze:
fanatic30 pisze:Witam

Ktoś próbował w dieslu przerobić końcówki wydechu na jakieś inne niż oryginalne? Nie podoba mi się że rdzewieją delikatnie na końcach i niezbyt estetycznie to wygląda a w sumie sprawdzałem cały układ wydechowy i jest bez zarzutów.

Dodam że nie chodzi mi o "wiejski tuning" tylko założenie czegoś w stylu C6 poliftowej (prosta rura).

Z góry dzięki za wszelkie dorady.
No kolego jaki problem?dokupujesz koncowki i robisz jak chcesz wedle uznania,proponuje strone producenta: http://new.ulter.com.pl/
pozdrawiam
Jesteś pewien że nie trzeba nic wycinać itd?
Mati

fanatic30
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: Końcówki wydechu

Post autor: fanatic30 » 23 sty 2013, 12:15

gembas pisze:
fanatic30 pisze:
gembas pisze: No kolego jaki problem?dokupujesz koncowki i robisz jak chcesz wedle uznania,proponuje strone producenta: http://new.ulter.com.pl/
pozdrawiam
Jesteś pewien że nie trzeba nic wycinać itd?
No kolego musisz te swoje zakrzywione co masz potraktowac flexem na rowno i dospawac wybrane przez siebie koncowki,tyle,chwila roboty a efekt koncowy bedzie rewelacyjny,pozdrawiam

Dzięki...Będę walczył z tematem:-)
Mati

Awatar użytkownika
MICHALKAROLINA
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: MICHALKAROLINA » 23 sty 2013, 20:29

Ja tez bede walczyl zakladam mufler bo przerabiam swoje audi na rs6 pozdro
W TRAKCIE MODOW Z PRZYZWOLENIEM ZONY

Dawid22
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Dawid22 » 23 sty 2013, 21:10

Witam. Dołącze się do tematu. Też chce wymienić końcówki wydechu w a6 c6 3.0tdi ale na ori. Moje pytanie jest czy te końcówki wydechu będą pasować i czy trochę podobne są do oryginalnych.
http://moto.allegro.pl/koncowka-wydechu ... 40160.html

Pozdrawiam.

Audi A7 Klub

Post autor: Audi A7 Klub » 24 sty 2013, 10:47

Dawid22, Podobne są, ale czy nie lepiej będzie Tobie wziąć swoje i doprowadzić je do stanu "nowości" czyli wypolerować ładnie? Bo te końcówki co podałeś to nie wyglądaja na najlepszej jakości blachy. ÂŻebyś potem się nie zdziwił jak za pare miesięcy bądź nawet tygodni będą brązowe :)

Dawid22
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Dawid22 » 24 sty 2013, 14:10

KL4K50N pisze:Dawid22, Podobne są, ale czy nie lepiej będzie Tobie wziąć swoje i doprowadzić je do stanu "nowości" czyli wypolerować ładnie? Bo te końcówki co podałeś to nie wyglądaja na najlepszej jakości blachy. ÂŻebyś potem się nie zdziwił jak za pare miesięcy bądź nawet tygodni będą brązowe :)

Wykonanie ich nie jest takie jak te oryginalne. Postanowiłem wymienić końcówki u siebie, ponieważ jedna mam krótszą a drugą dłuższą i nie fajnie to wygląda. :)

Awatar użytkownika
SCIEMA
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: SCIEMA » 24 sty 2013, 19:47

ja też u siebie zmieniam ale kumpel robi mi na zamówienie pod wymiar
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/96c ... 42f08.html coś takiego
MODY ZROBIONE :)
- Soft 281 PS i 530 NM SKN- Polskie menu- oświetlenie ultraviolet środek- Navi 2012- przedni spoiler TFB;- halogeny w kolorze;- ramki halogenów chrom;- tylni spojler;- dyfuzor w kolorze;- strobo LED w grillu.
cdn:
- końcówki buzzer;- przednie lampy led;- tylne led;- grill pion;

individualA6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: individualA6 » 01 lut 2013, 00:52

Witam wszystkich miłośników A6
Moja A6 to 2,8 z 99' która posiada wydech z podwójnom końcówkom z prawej strony, chciałbym bardzo zamontować podwójny wydech czyli jak ma np.QUATTRO czyli jeden z prawej strony ,a drugi z lewej strony zderzaka. Wiem ze na chwile obecną jest to nie możliwe gdyż zbiornik paliwa uniemożliwia jakiekolwiek przeróbki. Moje pytanie jest czy zbiornik paliwa od modelu QUATTRO będzie pasował do mojego auta mam na myśli mocowanie zbiornika i czy ma wpływ na poprowadzenie rur by zrobić dwustronny wydech.
z góry wielkie dzięki pozdrawiam -daro-

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 01 lut 2013, 07:41

individualA6, _powitania

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning wizualny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja