Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

wizualizacja na parktroniku model 4F0 919 283 F oraz dołożen

Elektryka
ODPOWIEDZ
karasiew
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

wizualizacja na parktroniku model 4F0 919 283 F oraz dołożen

Post autor: karasiew » 22 sty 2013, 20:09

Witam wszystkich!
W swojej Andzi mam moduł parktronik 4f0 919 283 F i z opisów wynika, że obsługuje wizualizację na MMI oraz kamerę cofania. Podczas próby zmiany z pomocą VCDS, w module 76 Parktronika nie przyjmuje mi zmiany drugiej cyfry na "2" (optical visualisation)tak żeby była wizualizacja na MMI. Jest napisane, że wartość niedozwolona.
Pomóżcie proszę czy da radę zrobić na tym module grafikę w MMI, bo może ktoś też miał taki problem i go rozwiązał.

Następnie chcę dołożyć parktronik na przód, już mam:
- czujniki i wiązkę od czujników przód;
- moduł do obsługi na przód i tył z wizualizacją (4F0 919 283 G);
- posiadam też głośniczek;

wiem, że potrzebuję również wiązkę do modułu parkowania od wiązki czujników przednich.

Moje pytania brzmią, czy muszę wymieniać kabel łączący moduł parkowania z komputerem, ten który podłącza się pod CAN?
Gdzie podłączyć głośniczek i przycisk na włączenie przednich czujników, czy może podłącza się do tej dodatkowe wiązki, która idzie do modułu od czujników przednich?

karasiew
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: karasiew » 23 sty 2013, 22:24

Panie Moderatorze, już witałem się z komputera w domu, ale może coś nie zaskoczyło, więc uczyniłem to ponownie. Dziękuję za przypomnienie. :|

[ Dodano: 2013-01-26, 23:56 ]
Kilku kolegów z tego forum już miało taki problem. Proszę odpowiedzcie czy został rozwiązany czy nie, bo na forum informacji nie ma. <stres>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja