Witam
Od kilku dni wskaznik paliwa pokazuje pusty bak, czasami zaskoczy a raz nawet pokazał pełny.
Sprawdzałem wtyczke przy zbiorniku, wygląda ok. Czy vag coś powie na ten temat, gdzie ewentualnie szukać przyczyny?
pozdrawiam
[A6 C6] Wskaźnik paliwa
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Radosław
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
dzięki za podpowiedz, jutro to zbadam :roll:
[ Dodano: 2009-10-17, 13:45 ]
kiedy mam czas i chęci by to sprawdzić wskaźnik działa jak trzeba <smuty>
[ Dodano: 2009-11-10, 13:05 ]
vag powiedział że czujnik poziomu paliwa, dobrałem się do tego -
było kiepsko
, w baku pełno wężyków i kabli - wielka motanina
chyba coś chaczyło o pływak, bo po złożeniu
działa bezbłędnie
[ Dodano: 2009-10-17, 13:45 ]
kiedy mam czas i chęci by to sprawdzić wskaźnik działa jak trzeba <smuty>
[ Dodano: 2009-11-10, 13:05 ]
vag powiedział że czujnik poziomu paliwa, dobrałem się do tego -
było kiepsko
chyba coś chaczyło o pływak, bo po złożeniu
działa bezbłędnie

Witam koledzy podczepię się do tematu munie jest podobnie raz 0 raz full z tego co juz wcześniej robiłem po zdjęciu siedziska i popukaniu w dekel po stronie kierowcy wszystko wracało do normy ale temat zaczął wracać i pojawiać się coraz częściej pytanie co tam wymienić czy te cześć można dostać tylko w aso czy gdzieś w sklepach moto .... będę wdzięczny z podpowiedz ewentualne podanie nr katalogowego
- M1A1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marian
- Rocznik: 2003
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Kolego jest zestaw naprawczy ,czyli wiązka zakończona z dwóch stron kostką,ale wymiana jej nie zawsze przynosi skutek.biskup pisze:Witam koledzy podczepię się do tematu munie jest podobnie raz 0 raz full
Ja u siebie po prostu rozebrałem z dwóch stron wyciąłem kostki łączące i zlutowałem kabelki zasunąłem koszulki termokurczliwe i spokój,a powiem Ci ,że rozbierałem to może z pięć razy wszystko czyściłem ,wszystko niby ok a problem powracał ,po zlutowaniu spokój.
Pozd.
Wykonane
-lampy przednie LED wykonane 17.11.2012, APS plus, ledy całego auta+tablica, AMI, Polskie menu
-lampy przednie LED wykonane 17.11.2012, APS plus, ledy całego auta+tablica, AMI, Polskie menu
M1A1,
ok dzięki za info dzwoniłem do aso zestaw naprawczy to koszt 105zł wiec chyba zakupie i zobaczę jaki będzie efekt jak nie pomoże to zrobię tak jak radzisz
Pozdr
[ Dodano: 2013-01-24, 13:47 ]
M1A1, a powiedz kolego te kostki co usunąłeś i zlutowałeś to znajdują się w środku w zbiorniku obok pompy paliwa czy są dostępne po usunięciu siedziska na wieszaku
ok dzięki za info dzwoniłem do aso zestaw naprawczy to koszt 105zł wiec chyba zakupie i zobaczę jaki będzie efekt jak nie pomoże to zrobię tak jak radzisz

[ Dodano: 2013-01-24, 13:47 ]
M1A1, a powiedz kolego te kostki co usunąłeś i zlutowałeś to znajdują się w środku w zbiorniku obok pompy paliwa czy są dostępne po usunięciu siedziska na wieszaku
Cześć
Miałem podobny problem, wskaźnik pokazuje pusty bak.
Może dwa razy się odwiesił.
Zdemontowałem kanapę, odkręciłem osłonę po prawej stronie i do wtyczki w otwory obok pinów umieściłem końcówki wykałaczek. Zacieśniło to piny i temat zanikł
Naprawa może mało profesjonalna, ale tak samo naprawiłem tylną lampę również był brak styku
Miałem podobny problem, wskaźnik pokazuje pusty bak.
Może dwa razy się odwiesił.
Zdemontowałem kanapę, odkręciłem osłonę po prawej stronie i do wtyczki w otwory obok pinów umieściłem końcówki wykałaczek. Zacieśniło to piny i temat zanikł

Naprawa może mało profesjonalna, ale tak samo naprawiłem tylną lampę również był brak styku