Witam
od kilku dni gdy jest wiekszy mróz mam problem z pneumatycznym zawieszeniem.Kiedy przychodzę rano ją zapalić to przód samochodu leży na glebie, natomiast tył jest normalnie.Jak odpale auto na desce mam choinkę od zawieszenia ponieważ naraz świeci mi się podnoszenie oraz obniżenie i dopiero jak wygrzeje samochód (około 15 min) zawieszenie przednie podnosi się do wybranego poziomu. Czy ktoś z was spotkał już się z takim problemem.
Dodam jeszcze jak jest teperatura plusowa problem znika zawieszenie chodzi normalnie nie wywala żadnych błędów
zawieszenie pnumatyczne problem
bardzo uważam na to zawieszenie bo wiem jaki jest koszt serwisu nigdy nic cieżkiego nie woziłem zawsze przy zmianie kół na zimowe blokuje zawieszenie , tylko czemu sie tak dzieja jak jest teperatura minusowa jak jest plus na dworze wszystko jest ok żadnych błedów nie wywala zawieszenie normalnie procuje na wszystkich ustawieniach 

Mondzio pisze:Witam Panowie od nie dawna jestem właścicielem audi z regulowanym zawieszeniem i mam pytanie od nośnie blokowania zawieszenia jak to się wykonuje i czemu to ma służyć pozdrawiam
To jest funkcja podnośnika. Używa się tej funkcji przy zmianie opony jak np. złapiemy gumę lub jak u mechanika podnosimy samochód na podnośniku.
Wchodzi się w CAR wyświetlona jest ikonka auta i pozycje podniesienia, potem SETUP i tam są dwie pozycje,
1. auto hak wł-wył
2. podnośnik wł-wył.