Witam.
Szukam dobrego diagnosty silnika a6 c5 2.4 benzyna typ ARJ moc 165 KM rok prod. 1999.Mam problem przy rozruchu na zimnym silniku. Po uruchomieniu silnika, po dłuższym postoju - co najmniej 2.dniowym, słychać przez ok. minutę dziwne, głośne, metaliczne odgłosy (metaliczne szuranie)w silniku. Później silnik chodzi bez zastrzeżeń. Rozrząd wymieniony 8 tys km temu, olej MOTUL 10W40 1 tys km temu. Czy możecie polecić kogoś, ze świętokrzyskiego lub ościennych województw, kto to zdiagnozuje lub naprawi ? Oczywiście przeczytałem całe forum na ten temat.
Pozdrawiam Marek
Mam nagrany filmik ale ma prawie 200 MB i nie wiem gdzie go wstawić.. może podpowiecie.
mgrafix@op.pl ; Tel: 662244443
[ ARJ 2.4 165 KM] Szukam dobrego diagnosty silnika a6 c5 2.4
to akurat nie wazne czy po kodzie czy roczniku... chcialem tylko naprowadzic autora tematu... nie kazdy umie z ETKI korzystać lub wymusic prace pompy Vagiem aby sprawdzic czy ja sie posiadagembas pisze:To czy jest zamontowana pompa powietrza wtornego to nie kwestia rocznika tylko kodu silnikaDagoth pisze:kolego a przypadkiem w tym roczniku nie zakladali pompy powietrza wtórnego? jak rowno minuta zawsze to tego wina bedzie
ja codziennie mam takie dzwieki rano... kupilem taka pompe i bede zmienial jak cieplej bedzie
pozdrawiam
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 77142.html
pozdrawiam

najprosciej jest spradzic wzrokowo :P a ja wlasnie mysle ze ARJ ma ta pompe