Witam,
mam następujący problem: skrzynia biegów chodzi generalnie ok, sprzęgło wymieniane w tamtym roku. Problem dotyczy biegów: 1,3,5 - wchodzą gładko i bez problemów, natomiast jest problem w "wybiciu" tych biegów, niezależnie, czy jest silnik rozgrzany, czy zimny. Reszta, czyli 2, 4, wsteczny - bez problemów można wybić i wbić bieg. Może ktoś orientuje się co jest nie tak?
Pozdrawiam
[ MANUAL] Ciężko wybić 1 3 5 bieg
Lipekk, po pierwsze _powitania
Po drugie... Uzupełnij rzetelnie swój profil zgodnie z 12. p. Regulaminu: regulamin-forum-audi-a6-klub-polska-vt51872.htm
Po drugie... Uzupełnij rzetelnie swój profil zgodnie z 12. p. Regulaminu: regulamin-forum-audi-a6-klub-polska-vt51872.htm
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
U mnie tak jakby łatwiej wybić bieg jak lekko w lewo popchnę gałkę. Problem nie występuje cały czas tylko losowo. Przy najbliższej okazji sprawdzę to kilkukrotne wciskanie sprzęgła.
[ Dodano: 2013-01-17, 18:29 ]
Wydaje mi się że kilkukrotne wciśnięcie sprzęgła powoduje że bieg wychodzi bez problemu. Tak więc co może być przyczyną i jak to naprawić?
[ Dodano: 2013-02-10, 12:10 ]
Czy ktoś ma jakiś pomysł czym spowodowana może być taka cięższa praca skrzyni biegów? Coraz bardziej zaczyna mnie to drażnić i chciał bym to naprawić.
[ Dodano: 2013-01-17, 18:29 ]
Wydaje mi się że kilkukrotne wciśnięcie sprzęgła powoduje że bieg wychodzi bez problemu. Tak więc co może być przyczyną i jak to naprawić?
[ Dodano: 2013-02-10, 12:10 ]
Czy ktoś ma jakiś pomysł czym spowodowana może być taka cięższa praca skrzyni biegów? Coraz bardziej zaczyna mnie to drażnić i chciał bym to naprawić.