Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C6] Wymiana grilla..zawieszenia..dokladki.. ..i innee..

Koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
kamil199402
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C6] Wymiana grilla..zawieszenia..dokladki.. ..i innee..

Post autor: kamil199402 » 04 sty 2013, 19:39

Mam C6 w sedanie. Chce pokazac wam i zapytac o poszczegolne modyfikacje zwiazane z wygladem C6.

1. Grill

I opcja-Mysle nad czyms takim :http://allegro.pl/grill-atrapa-przednia ... 80285.html

II opcja- znalesc oryginalny grill jak do tej pory mam i pomalowac na czarny, bardz czarny mat..chyba ze juz taki znajde gotowy (czyli zeby znajdowal sie rowniez znaczek AUDI)

2.Zawieszenie

Sprawa wyglada tak..mam oryginalne alu 18'..moja audi stoi wysoko jak koza.. 4-5cm przeswit nad kolem..czemu? nie wiem juz taka mialem.. chcialbym cos bliszego ziemi.. moj tata posiada a4 b7..ma sportowe zawieszenie s-line (nie wiem jak sprezyny) i jego przeswi wyglada..hmm 1cm? jak siadzie samochod to chowa sie pod nadkolem.. teraz moje pytanie..

Wybrac takie zawieszenie: http://allegro.pl/audi-a6-c6-04-08r-2-7 ... 05041.html

Czy lepeij kupic jakis gwint badz inne sportowe? Widzialem KONI ..za cos kolo 3tys zlotych.. Tylko sprawa wyglada teraz tak.. chce wstawicc z tylu dystanse.. tak okolo 3cm na jedna strone mysle.. (czy przesada?) chce cos niskiego i szerokiego..(co do niskosci to tak abym mogl normalnie w miare poruszac sie po miescie-wiadomo na krawezniki zwracac uwage bede jak najbardziej).. i teraz tak..dystans pojdzie jaki pojdzie..obnizona zostanie.. i wtedy jak wedzie alus 18 badz 19 to przy ciut wiekszym obciazeniu raczej kolo pod nadkole sie nie schowa? bedzie potrzebne poszerzenie jej? Wiec co proponujecie z zawieszenia biorac pod uwage moje zamiary.

3.Dokladka Przod jak i tyl

Bede wymienial caly uklad wydechowy.. z tylu planuje 4 wydeszki.. po 2 z kazdej strony..i myslalem nad czyms takim..

http://allegro.pl/audi-a6-c6-4fo-avant- ... 91931.html

Ale bardziej chodzi mi o przod.. nie wiem czy z czasem jak kasy bedzie troche wymienic caly zderzak od RS6 hm.. czy tez wstawic takie cos
http://allegro.pl/a6-c6-4f-spoiler-przo ... 86125.html

Tylko jak sam na to dluzej patrze..to zastanawiam sie czy wiocha nie zalatuje?

4.Przyciemnienie szyb.. wstawienie w slupek zegarow.. wymiana zarowek do jazdy dziennej na jakis niebieski kolor cos w tym stylu;)

Hmm z tego co pamietam to wszystko.. Mniej wiecej sam wiem czego chce ale co do punktu 1. Grill oraz z najwiekszym naciskiem do punktu 2 czyli zawieszenie prosze o pomoc, pewnie nie jeden z was cos obnizal wiec cos moze powiedziec (juz przegladalem podobne tematu na tym forum lecz licze na swieze wiadomosci i trafne po wielu doswiadczeniach ;) ) jesli juz trafi to w nowe zawieszenie prosze konkretna firme badz jakies linki.

Licze na wyrozumialosc;)

Pozdrawiam ;)
-Honda Civic VIII-1.8 VTEC-144 KM-Bylo
-Audi A4 B7 (RS4) 2.0 TDI-200 KM - Bylo

-Audi A6 C6 3,0 TDI -287 KM 530 NM -Jest..

vagTDI
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Bar
Rocznik: 2014
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.8 FSI 204KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: vagTDI » 05 sty 2013, 16:36

Tej dokładki na przód nie dokładaj, bo wygląda wg. mnie słabo, dużo lepiej wygląda zderzak s-line, od S6 też powinien pasować, a od RS6 chyba trzeba lekko przeriabiać, bo RS6 ma szersze nadkola. Czarny grill to super pomysł :)

Co do zawieszenia to sprawdź kod na wlepce w bagażniku jakie masz teraz zawieszenie. Jeśli masz serię to fabrycznym zawieszeniem obniżysz o 20 lub 30mm. Dobrze jest najpierw obniżyć (a potem sprawdzić ile miejsca jest na dystans), bo jak w poprzednim samochodzie wpakowałem Bilsteiny B6 i Eibachy - 30mm to miałem wrażenie, że koła nieco schowały się do środka.

vagTDI
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Bar
Rocznik: 2014
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.8 FSI 204KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: vagTDI » 05 sty 2013, 17:09

Z tym komfortem w S-Linie to przeginacie, jeżdże na 19" i jakoś nie czuję żeby było twardo i niewygodnie :P Miałem wcześniej obniżonego Superba -30mm na 17" i Audi w porównaniu do tego prowadzi się jak kanapowiec...

3.0 BMK 224KM

Post autor: 3.0 BMK 224KM » 05 sty 2013, 17:33

kamil199402,
1. Mam czarny ale połysk - Obadaj sobie jak To wygląda u mnie ;)
2. Gwint z regulacją twardości
3. Dokładki
Przód- wieś
Tył Obadaj - sobie jak To wygląda u mnie ;)
Nowy zderzak
Jak najbardziej można kombinować, poliftowe z Sy i RSy pasują bez większych problemów- Obadaj sobie jak To wygląda u mnie ;)
4. Szyby - OK
Słupek - why? masz mocniejsze turbo?
Niebieskie żarówki?! = wieś :P tylko LED, najlepiej poliftowe lampki a jak robisz sport to lampy z RSy.

Pozdrawiam i życzę owocnego modzenia

kamil199402
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kamil199402 » 05 sty 2013, 20:02

Moje auto teraz wyglada..o tak.. ( b7 mojego ojca)

Obrazek

Obrazek

Teraz tak...
dokladka przod odapa, tyl raczej bedzie ;) .. tak zarowki LEDOWE pojda napewno.. slupek.. lubie takie bajery , poprostu mi sie to podoba..

Zawias.. bo dystans narazie odpuszcze zobacze po zawiasie jak to bedzie wygladalo.. mozecie jakies konkretne moze linki wyslac czegos ciekawego.? To ta zawieche od Sy za 500 PLN odpuscic?

Grill przod..musze pomysle czy taki czarny jak link puscilem czy tez mat, ale mysle ze polysk lepiej bedzie pasowal.. tylko dylemat taki moj czy ze znaczkiem audi czy bez ale pewnie bedzie bez... a jesli juz z to napewno poleci kolor czarny na niego..

Lampy..

Myslalem nad tym.. ale to chyba jak fundusz bedzie...

Zderzak...

To od Sy czy od RS6 jak myslicie... chociaz sam musze dokladnie sie zastanowic..
Bo z tego co mowicie zadnych przerobek raczej nie powinno byc??

Zauwazcie ze w B7 ktora stoi za moja C6 w miejsce halogenow sa wstawione ledy takie dlugie a pod spodek carbon jakby.. Myslalem tez wlasnie zeby w miejsce moich halogenow cos przymodzic.. co radzicie.. badz gdzie cos takiego znajde??

Chce bardziej zrobic moja C6 na rasowa furke.. Chce abyscie mi pomogli zrobic wstepny projekt.. glownie chodzi tu o zawieszenie oraz zderzak przod.. choc reszta, te cale szczegoly jak najbardziej sa rowniez wazne ;)

Jak mowilem wstepny projekt.. abym mogl zobaczyc jak to wyjdzie w kosztach... no i zaczac cos robic ..;)

Pozdrawiam ! ;)

[ Dodano: 2013-01-06, 16:12 ]
Co do zawieszenia moze powiem tak.. Czy kupic sobie od Sy czyli 1BV tak jak podalem w linku w kwocie 500zl (uzywane) czy tez lepiej poszukac jakies dobrej firmy, np gwintowane razem ze sprezynami , jakies np Koni czy cos z innych przez was proponowanych dobrych i sprawdzonych firm ?? Poprostu czy 1BV (500zł)=gwint sportowy dobrej firmy (za okolo 3k)? Czy roznica jest taka ze nawet nie powinienem tego porownywac? Zebym nie potrzebnie kase w bloto wyrzucil jesli to jedno i to samo;)
-Honda Civic VIII-1.8 VTEC-144 KM-Bylo
-Audi A4 B7 (RS4) 2.0 TDI-200 KM - Bylo

-Audi A6 C6 3,0 TDI -287 KM 530 NM -Jest..

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning wizualny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja