Witam,
Auto mi zgasło, próba ponownego odpalenia nic nie dała (migająca kontrolka od świec). Wróciłem z autem na lawecie prosto na diagnostykę komputerową i wyświetlił się błąd:
01318 - nastawnik pompy.
Czy możecie mi poradzić co z tym zrobić ? Rozważam opcję naprawy i wymiany tylko czy na nowy i jaki to może być koszt.
Proszę o pomoc i pozdrawiam.
[ BDH 2.5 179 KM] Nastawnik pompy
- Mariusz-MN
- Forum Audi A6 / A7
01318 to blad sterownika pompy wtryskowej. Nie masz co rozwazac, to trzeba naprawic bo inaczej audi nie zagada. Sam sterownik to koszt okolo 1800zl ale zazwyczaj jego zniszczenie powoduje tloczek mechaniczny w pompie ktory staje i powoduje przepalenie sie sterownika a raczej tranzystora w nim ktory kosztuje doslownie grosze ale jego naprawa (okolo 300zl) uzdrowi auto na niedlugi czas i znow staniesz gdzies na drodze. Takze koszt okolo 2500 to minimum jak nie znajda cos jeszcze. Przerabialem to. Przykre doswiadczenie.
A6 Avant 2.5 TDI S-line
Skóra, Xenony, Parktronic, DAY-LED'y, CB, NAVI, Podgrzewane fotele ...
Skóra, Xenony, Parktronic, DAY-LED'y, CB, NAVI, Podgrzewane fotele ...
-
- Forum Audi A6 / A7
Kod PIN
Tak też powiedzieli mi w servisie diesla, gdzie zajmują się głównie naprawą takich rzeczy.
Auto już tam odstawione i będą całość regenerować i zakładają nowy sterownik, ale tutaj pytają o kod pin
Mam kluczyk serwisowy z przyczepionymi dwoma numerkami, jeden 5 cyfrowy (z zerem na początku) a drugi już dłuższy.
Czy to może być to ?
Wiem że można odczytać go programem ale to już dodatkowy koszt.
Auto już tam odstawione i będą całość regenerować i zakładają nowy sterownik, ale tutaj pytają o kod pin

Mam kluczyk serwisowy z przyczepionymi dwoma numerkami, jeden 5 cyfrowy (z zerem na początku) a drugi już dłuższy.
Czy to może być to ?
Wiem że można odczytać go programem ale to już dodatkowy koszt.
- Mariusz-MN
- Forum Audi A6 / A7