Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[ A6 C6] oklejanie auta- opinie osob które to zrobiły

Koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
MarcinSendi80
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C6] oklejanie auta- opinie osob które to zrobiły

Post autor: MarcinSendi80 » 10 gru 2012, 17:04

Witam. Mam pytanie do osób które zmieniły kolor auta oklejania go. Pewnie nie będę oryginalny ale interesuje mnie oklejanie całego auta na czarny mat i będzie ono śmiało na ori 18 felgach tyle że podarowanych na wysoki połysk ale mniejsza o to. Chciałem zapytać o opinię osob które koleiny furtki czy ta folia jest naprawdę taka cool jak piszą na stronach i czy ma ktoś dobrą firmę ok Katowice Kraków godna polecenia. Interesuje mnie termin ok mają bo akurat wtedy będę na urlopie w PL. Firma w ktorej się zorientowałem wyceniła się na 4800 z folia 3M 2 lata gwarancji cena wraz z usługa demontażem elementów etc. Napiszcie co sądzie. Z góry dzięki

tomaszek99

Post autor: tomaszek99 » 10 gru 2012, 17:15

Myśle, że jest jak najbardziej ok, w mysłowicach jest chłopak co robi profi, ale nie mam jego nr.
Folia trzyma się perfekcyjnie, ale jak chcesz tylko mat, to lepiej zrób to plastidipem, jest tutaj na forum temat, zobacz na youtubie co to jest.
Całę auto z materiałem robią chłopaki w sosnowcu za 1500 pln. Dajesz auto i w ten sam dzień odbierasz, dotykałem macałęm, sam zrywałem to z maski i trzyma się rewelacyjnie, Od tygodnia uważam, że jest to dużo lepsze od folii.

igorw

Post autor: igorw » 11 gru 2012, 22:42

Zrywając folie po jakimś czasie odejdzie na pewno z lakierem, nawet do bazy.
Okleiłem parę rzeczy carbonem ładnie to wygląda, ale całego auta nie zmieniałbym z białego na czarny tylko raczej z czarnego na matowy czarny - ale to każdemu wg gustu.
Plasti dip wygląda ciekawiej, ale dłużej niż 2 lata nie wiem czy wytrzyma. Może jak się ktoś przyłoży do roboty...

tomaszek99

Post autor: tomaszek99 » 12 gru 2012, 00:05

igorw pisze:Zrywając folie po jakimś czasie odejdzie na pewno z lakierem, nawet do bazy.
np w Twoim na pewno :) chłopie trzymałęś chociaż tą folie w ręce, żeby się wypowiadać? a jak zwykłą naklejke nakleisz to odklejasz ją z lakierem ? Problemem jest tylko fachowość oklejaczy, bo nie daj b... zacznie ciąć folie na lakierze albo likwiduje bąble igłą i uszkodzi lakier, to tak rudy się postara o to aby zeszło z lakierem :)

igorw

Post autor: igorw » 12 gru 2012, 07:51

biernik pisze:trzymałęś chociaż tą folie w ręce, żeby się wypowiadać?
Odp:
igorw pisze:Okleiłem parę rzeczy carbonem
tylko jeszcze nie ściągałem ;) ale nie zamierzam <radocha>
Możliwe że masz rację o igłach, ale nawet tu na forum można znaleźć opinie że odejdzie z lakierem. Tak czy inaczej wg mnie po kilku sezonach smażenia na słońcu nie wierzę, że folia odejdzie bezinwazyjnie.
MarcinSendi80, a z jakiego koloru zmieniasz?

tomaszek99

Post autor: tomaszek99 » 12 gru 2012, 17:43

igorw, na forum są opinie tych którzy nie mieli z tym do czynienia. Swojego a6 miałem tym oklejone, dwóch kumpli ma, jeden po 4 latach zmieniał folie z carbonu na czarny mat i jakoś nawet bąbla nie miał. sam zrywałem dwa elementy, to jedyny problem jest z tym, że musisz oczyścić lakier z kleju, bo klej przeważnie zostanie na aucie a nie na foili :)
Więc uważam, że ty nei miałeś za wiele z folią do czynienia.
A jeszcze kolega zrywał z dachu carbon, bo z takim kupił i żadnego problemu z tym nie miał, oprócz zmywania pozostałości kleju :)
A jeszcze dodam, że swojego czasu jak prostowałem wgniecenia karoserii metodą klejową, bo taka też jest czasem przydatna, a klej do tego stosowany jest kilkukrotnie mocniejszy od kleji na foli i nawet w takim wypadku nigdy nie zdarzyło się oderwać lakieru.

MarcinSendi80
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: MarcinSendi80 » 12 gru 2012, 20:14

Panowie panowie bez kłótni :) chodzi mi o poradę. Co do zrywania ja widzę to tak jak podłoża ładnie ininie będzie problemów to ja jej usuwać nie zamierzam. Chodzi mi raczej o to czy ona sama nie zacznie odchodzić. Kolesiów którzy mi robili wycenę podeszli do tego profesjonalnie i pokazywali parę autek przez nich zrobionych powiem że zrobiły na mnie cholernie duże wrażenie.

Biernik kolego mój drogi Plastik dip dzięki za pomysł wygląda nieźle ale Qrde nie budzi to jakoś mojego zaufania. Fakt nie miałem z tym nigdy do czynienia widziałem tylko co nieco na youtube więc moze jestem grubym błędzie.

Igorw to zabrzmi jakbym był daltonista :) ale trudno mi określić tym kolor w dowodzie rejest mam grecy czyli szary ale ktoś to to wpisał chyba qrwa szarego na oczy nie widział :) dla mnie jest to coś jakby połączenie mocnego fioletowego że silnikowym wiem że napewno jest to lakier ORI moze dostępny na rynek uk ale taki jest
3.2 V6 Gdzie zaczyna się pasja, kończy się ekonomia :)

kameron
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kameron » 13 gru 2012, 22:17

O plast dipie bardzo różne opinie słyszałem, ale o folii jak na razie same dobre, ja jej w rękach nie trzymałem ale znam takich co ja wykorzystali i nie żałują. :)
dobre auto dobry humor

darkink1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: darkink1 » 16 gru 2012, 17:56

MarcinSendi80 ja oklejałem swoją a6 na czarny mat z koloru jaki opisujesz..bez porównania z kolorem w oryginale,czarny mat zrobił swoje na plus:) Oklejałem ponad msc temu a wiec nadal każdego dnia ciesze się jak dziecko choć puki co zostały srebrne listwy,grill itd:/w bardzo bliskiej przyszłości dalszy ciąg modyfikacji na pełen mat:)
Ja robiłem swoje auto we Wrocławiu w zmiana koloru auta i zapłaciłem za to około 3600 brutto wraz z pełnym demontażem <okok>

MarcinSendi80
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: MarcinSendi80 » 16 gru 2012, 21:29

darkink1 pisze:MarcinSendi80 ja oklejałem swoją a6 na czarny mat z koloru jaki opisujesz..bez porównania z kolorem w oryginale,czarny mat zrobił swoje na plus:) Oklejałem ponad msc temu a wiec nadal każdego dnia ciesze się jak dziecko choć puki co zostały srebrne listwy,grill itd:/w bardzo bliskiej przyszłości dalszy ciąg modyfikacji na pełen mat:)
Ja robiłem swoje auto we Wrocławiu w zmiana koloru auta i zapłaciłem za to około 3600 brutto wraz z pełnym demontażem <okok>
To mnie wycenili trochę drożej. Możesz napisać ile to trwało ewentualnie wysłać jakieś fotki na pw?

Awatar użytkownika
Bunia_83
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Bunia_83 » 30 gru 2012, 23:19

MarcinSendi80: po zmianie na czarny mat dzwonisz do dvla i zmieniasz kolor auta i tyle.
a jak nie zmnienia przez tel wypelniasz nowa aplikacje na dowod rejestracyjny.

igorw-biernik: odklejalem folie z auta po 4 latach nie odeszlo z lakierem a nawet klej nie zostal na aucie cza miec patent na takie rzeczy. ci co sie tym zajmuja to wiedza ;p

darkink1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: darkink1 » 03 sty 2013, 14:32

Bunia_83 pisze:MarcinSendi80: po zmianie na czarny mat dzwonisz do dvla i zmieniasz kolor auta i tyle.
a jak nie zmnienia przez tel wypelniasz nowa aplikacje na dowod rejestracyjny.

igorw-biernik: odklejalem folie z auta po 4 latach nie odeszlo z lakierem a nawet klej nie zostal na aucie cza miec patent na takie rzeczy. ci co sie tym zajmuja to wiedza ;p

Jesli kolor na kielichach pod maska i po otwarciu dzwi jest w oryginale to w dowodzie zadnych zmian nie wymagaja;)

szymon123
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: [ A6 C6] oklejanie auta- opinie osob które to zrobiły

Post autor: szymon123 » 08 gru 2015, 11:55

MarcinSendi80 pisze:Witam. Mam pytanie do osób które zmieniły kolor auta oklejania go. Pewnie nie będę oryginalny ale interesuje mnie oklejanie całego auta na czarny mat i będzie ono śmiało na ori 18 felgach tyle że podarowanych na wysoki połysk ale mniejsza o to. Chciałem zapytać o opinię osob które koleiny furtki czy ta folia jest naprawdę taka cool jak piszą na stronach i czy ma ktoś dobrą firmę ok Katowice Kraków godna polecenia. Interesuje mnie termin ok mają bo akurat wtedy będę na urlopie w PL. Firma w ktorej się zorientowałem wyceniła się na 4800 z folia 3M 2 lata gwarancji cena wraz z usługa demontażem elementów etc. Napiszcie co sądzie. Z góry dzięki
Samemu sobie oklejałem taką folią na biały mat, a w poznaniu w www.wyklejauto.pl, tam zapłaciłem podobnie. Ja mam już od 6 miechów oklejoną brykę i jak narazie wszystko cacy. Jest super efekt o wiele lepszy niż lakierowanie. Spodoba się Tobie. Na pewno znajdziesz dużo dobrych firm które się tym zajmują w Twojej okolicy. Jak Sobie okleisz to daj znać jak wyszło ;) :]

Audi A7 Klub

Post autor: Audi A7 Klub » 09 gru 2015, 17:55

szymon123, Ty widziałeś rok tego postu? :|

Gość.

Post autor: Gość. » 09 gru 2015, 18:52

KL4K50N pisze:szymon123, Ty widziałeś rok tego postu? :|
Pewnie nie ale nalezy sie mu

Obrazek

Za odkop :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning wizualny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce