brak rds na fis
-
- Forum Audi A6 / A7
brak rds na fis
wiam.mam taki problem,kupiłem audi a6 c5 z 2000r według vin model 2001 w aucie było zamontowane radio symphony z navi (navi w bagazniku) sprzedawca zamontował navi plus nie wiem co mam zrobić żeby działał fis zagary mam białe,sterowanie z kierownicy, zmieniarka ,podświetlenie ,oraz wyłączanie po stacyjce działa.w starej navi tej w bagażniku jes can podłączony do zegarów szara wtyczka pin 5i6.pomocy!!! 

- Dami1602
- Forum Audi A6 / A7
a czy jest mozliwosc poprowadzic przewod? jak tak to gdzie sie wpiac? bo mam identyczny problem. mialem standard radio a zamontowali navi plus. po za tym ze nie wyswietla mi fis to tuba mi piszczy tylnie glosniki graja w czym problem? moze ktos wspomoc? bede wdzieczny

Moc jest bogiem, prędkość nałogiem, nitro zabawą a turbo podstawą!
Możliwe, że ta navi plus nie ma wyjścia na zewnętrzny wyświetlacz przez CAN, tylko data/clock/enable. Szczególnie jeśli to jest nawigacja nie DX. Jeśli by tak było, trzeba by podłączyć te piny z pinami w liczniku i przekodować licznik (pierwsze dwie cyfy na +16) i mogło by działać. Spotkałem się jednak z licznikiem, ktory miał CAN i nie działał już po data/clock/enable nawet po przekodowaniu, ale on był z 2003 roku, a taki z roku 2000 zadziałał bez problemu.
-
- Forum Audi A6 / A7
to jest navi dx ma wyjście na can potrzebuje tylko jak to przekodować bo niebardzo rozumiem co to znaczy dodaj +16 do kodowania licznika moje kodowanie to 00064
[ Dodano: 2013-01-05, 20:05 ]
dami.z tego co się doczytałem to nie jest to kabelek podobno jest to do zrobienia w twoim aucie tylko trzeba troche pokombinować z programowaniem licznika i instalacją jak uruchomie u siebie to opisze jak to zrobiłem narazie czekam aż kolega dostarczy mi vaga bo mój nieobsługuje niektórych funkcji![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)

[ Dodano: 2013-01-05, 20:05 ]
dami.z tego co się doczytałem to nie jest to kabelek podobno jest to do zrobienia w twoim aucie tylko trzeba troche pokombinować z programowaniem licznika i instalacją jak uruchomie u siebie to opisze jak to zrobiłem narazie czekam aż kolega dostarczy mi vaga bo mój nieobsługuje niektórych funkcji
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Kolego jeżeli masz podłączone przewody CAN-BUS do licznika, to wejdź w za pomocą interfejsu w jego kodowanie i sprawdź wartość w kanale 62 zgonie z poniższą rozpiską:
+01 - Radio
+02 - Telefon
+04 - Navigation
+08 - Telematics
+16 - Instrument Cluster
Tzn jeżeli masz wartość 11 tzn że masz +01 oraz +02 oraz +08 - w takim wypadku musisz dopisać jeszcze +04 tzn wpisujesz 15
+01 - Radio
+02 - Telefon
+04 - Navigation
+08 - Telematics
+16 - Instrument Cluster
Tzn jeżeli masz wartość 11 tzn że masz +01 oraz +02 oraz +08 - w takim wypadku musisz dopisać jeszcze +04 tzn wpisujesz 15
- Dami1602
- Forum Audi A6 / A7
byloby super :Ddamianst220 pisze:[ Dodano: 2013-01-05, 20:05 ]
dami.z tego co się doczytałem to nie jest to kabelek podobno jest to do zrobienia w twoim aucie tylko trzeba troche pokombinować z programowaniem licznika i instalacją jak uruchomie u siebie to opisze jak to zrobiłem narazie czekam aż kolega dostarczy mi vaga bo mój nieobsługuje niektórych funkcji
Moc jest bogiem, prędkość nałogiem, nitro zabawą a turbo podstawą!
-
- Forum Audi A6 / A7