Cześć.
Mam pytanie. U znajomego w passerati lub nawet w dolnej półce bmw Maja guzikm od esp jak jest włączone to na zegarach nic się nie świeci ok rozumiem jak wyłączą to lampka ich o tym informuje. Gdy jest włączone to jak auto traci przyczepność np na śniegu chcą szybciej ruszyć lub wejść w zakreęt na ręcznym to mruga i ogranicza obroty i takie tam.
Teraz u mnie. Na kontoli zegarów lampka jest czyli nie jest zaklejona czy coś. Ale na śniegu moge silnik rozpędzic do 5tyś i 4 koła sie kręcą a lampka nie mruga i nic mi nie zwalnia obrotów. Nawet jak na placu jeździłem no powiedzmy bokiem to nic sie nie świeciło. Ze zrywa nie idzie odjechać na suchym asfalcie ale na śniegu powinno chyba mrugać i nie pozwalać wejść kołom w poślizg?
Można to jakoś sprawdzić i uruchomić ta lampkę? VAG? czy co? błędów nigdzie nie ma.
brak kontrolki od trakcji
- zarzyk
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T APU 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
brak kontrolki od trakcji
Nie bój się eksperymentów. Amatorzy zbudowali Arkę Noego a fachowcy Tytanic-a
muszę ci powiedzieć że przy QUATTRO różnie jest ja mam z 98 2,8 i mam włącznik/wyłącznik ESP ale słyszałem że ponoć przy QUATTRO nie stosuje się ESP a ASR jeśli nie masz pewności jakie masz wyposażenie polecam sprawdzić wszystkie kody w klejce w kole zapasowym tam powinieneś mieć kody wpisz je http://www.audiklub.org/wyposazenie.html dowiesz się jakie masz wyposażenie
ale jeśli masz włącznik z napisem ESP to powinno być
choć dziwi mnie że kręci ci do odcinki ASR to każdy ma na wyposażeniu?? tak mi się wydaje
działa ci ABS?? wszystkie układy trakcji są z nimi połączone sparowane ABS ASR ESP
ale jeśli masz włącznik z napisem ESP to powinno być
choć dziwi mnie że kręci ci do odcinki ASR to każdy ma na wyposażeniu?? tak mi się wydaje
działa ci ABS?? wszystkie układy trakcji są z nimi połączone sparowane ABS ASR ESP
- zarzyk
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T APU 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
abs idealnie działa jak kupowałem to przekonałem się po 2 metrach na piachu jak mi kobitka rowerem wyjechala to nie wiedziałem, że hamulce sa tak ostre. a jak był sniego to lubiłem posłuchac pompy jak pracuje i pedał jak pulsuje
tak, że działa bo nawet filmik robiłem tak z ciekawości bo w poprzednim aucie pał mi czujnik... na asfalcie ze zrywa nie rusze nie wiem ile mocy bhy potrzeba bylo poprostu tyłek troszke siada i auto jak by ktos z procy wystrzelil startuje.

Nie bój się eksperymentów. Amatorzy zbudowali Arkę Noego a fachowcy Tytanic-a