[A6 C5]wciaz grzeja lusterka
[A6 C5]wciaz grzeja lusterka
Witam wszystkich i jak w temacie niedawno obadalem ze podczas kiedy silnik jest uruchomiony to wciaz grzeja mi lusterka.
Jak je dotkne to sa normalnie cieple.Moze ktos z kolegow sprawdzi w swoiej A6 czy u niego tez tak jest i mi odpowie bo normalnie spac niemoge.HEHE.
Ja osobiscie mysle ze ponizej 7-5ciu stopni to sie samo wlacza to ogrzewanie ale na kokpicie wszystko powylaczane a one grzeja.
Czy to jest normalne????
Auto AudiA6 1.9TDI 130km 11/2004 buda 2005
Dzieki z gory za odpowiedzi.
[ Dodano: 2008-12-11, 20:05 ]
OK. Znalazlem ten watek w instrukcii obslugi .
To normalka (wiec moge juz spac).HAHA.
Dzieki wszystkim i zamykam temat.
Jak je dotkne to sa normalnie cieple.Moze ktos z kolegow sprawdzi w swoiej A6 czy u niego tez tak jest i mi odpowie bo normalnie spac niemoge.HEHE.
Ja osobiscie mysle ze ponizej 7-5ciu stopni to sie samo wlacza to ogrzewanie ale na kokpicie wszystko powylaczane a one grzeja.
Czy to jest normalne????
Auto AudiA6 1.9TDI 130km 11/2004 buda 2005
Dzieki z gory za odpowiedzi.
[ Dodano: 2008-12-11, 20:05 ]
OK. Znalazlem ten watek w instrukcii obslugi .
To normalka (wiec moge juz spac).HAHA.
Dzieki wszystkim i zamykam temat.
Mialo sie Pare aut i znowu Audi
- arturro_A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
U mnie też grzeją lusterka a właściwie tylko prawe.
Lewe już się pewnie przepalił element grzejny.
Prawe grzeje nawet jak wszystko wyłączone, Passat miał tak że trzeba było załączyć grzanie w Vectrze też grzały kiedy tylną szybę grzejną się załączyło. A w A6 cholera wie, dopiero kiedy przeczytałem wasze wypowiedzi doszedłem że załącza się zawsze kiedy jest około 3 st.
Wiecie jak wymienić element grzejny w lusterku?
Czy można to przerobić np. żeby grzały po włączeniu tylnej szyby?
Bo to dobre rozwiązanie , jak zapomnisz wyłączyć to tylnia szyba wył. się po pewnym czasie sama.
Pozdrawiam
Lewe już się pewnie przepalił element grzejny.
Prawe grzeje nawet jak wszystko wyłączone, Passat miał tak że trzeba było załączyć grzanie w Vectrze też grzały kiedy tylną szybę grzejną się załączyło. A w A6 cholera wie, dopiero kiedy przeczytałem wasze wypowiedzi doszedłem że załącza się zawsze kiedy jest około 3 st.
Wiecie jak wymienić element grzejny w lusterku?
Czy można to przerobić np. żeby grzały po włączeniu tylnej szyby?
Bo to dobre rozwiązanie , jak zapomnisz wyłączyć to tylnia szyba wył. się po pewnym czasie sama.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Darnok
Darnok
-
- Forum Audi A6 / A7
- arturro_A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Grzanie lusterek w zaleznosci od modelu rocznikowego. W starszych A6 grzanie bylo zawsze czy sie stalo czy nie nawet w lato. W mlodszych grzeje w zaleznosci o temperatury co tez nie jest najlepszym rozwiazaniem bo np po umyciu auta albo podczas deszczu podgrzewane lusterko powoduje szybsze wyschniecie wody.
Czemu nie ma wlacznika podgrzwania tylko Audi wie.
Czemu nie ma wlacznika podgrzwania tylko Audi wie.
- piotrekkawa
- Forum Audi A6 / A7
- remczar
- Forum Audi A6 / A7
Witam,
odgrzeje temat, bo wczoraj zauwazylem zonka z grzaniem luster. Ale od poczatku.
Jak kupilem auto to mialem lewe lusterko (od kierowcy) cale zalane rdza, wiec je wymienilem, a posiadam lusterka fotochromatyczne i byl problem z takim szklem wiec wymienilem na zwykle asferyczne niebieskie. Wczoraj jak podjechalem do pracy i zamknalem drzwi, wypadlo mi szklo z lustra kierowcy (???) nie wiem czemu, ale jak je dotknalem, to sie okazalo, ze jest gorace. Sprawdzilem lusterko pasazera a ono zimne. Wieczorem jak tylko wsiadlem do auta i wlaczylem silnik to po chwili sprawdzilem i znowu bzlo strasznie gorace. Nie wiem czy to wina szkla, czy po prostu ten typ tak ma? Boje sie ze pewnego dnia peknie mi szklo, albo na jakichs wybojach bedzie tak rozgrzane, ze wypadnie i sie rozbije, bo kabelki go nie utrzymaja. Da sie jakos to wylaczyc? chociazby VAGiem, to na zime sobie znowu wlacze
jesli jest tak, ze grzeja non stop. Wg mnie to jest bzdura, ze przy 27 stopniach (jak wczoraj) grzeja sie lustra i przelaczenie w jakakolwiek pozycje sterowania lusterek nie daje nic. Podsuncie jakies pomysly, please.
Pozdro
odgrzeje temat, bo wczoraj zauwazylem zonka z grzaniem luster. Ale od poczatku.
Jak kupilem auto to mialem lewe lusterko (od kierowcy) cale zalane rdza, wiec je wymienilem, a posiadam lusterka fotochromatyczne i byl problem z takim szklem wiec wymienilem na zwykle asferyczne niebieskie. Wczoraj jak podjechalem do pracy i zamknalem drzwi, wypadlo mi szklo z lustra kierowcy (???) nie wiem czemu, ale jak je dotknalem, to sie okazalo, ze jest gorace. Sprawdzilem lusterko pasazera a ono zimne. Wieczorem jak tylko wsiadlem do auta i wlaczylem silnik to po chwili sprawdzilem i znowu bzlo strasznie gorace. Nie wiem czy to wina szkla, czy po prostu ten typ tak ma? Boje sie ze pewnego dnia peknie mi szklo, albo na jakichs wybojach bedzie tak rozgrzane, ze wypadnie i sie rozbije, bo kabelki go nie utrzymaja. Da sie jakos to wylaczyc? chociazby VAGiem, to na zime sobie znowu wlacze

Pozdro