Problem z elektryka,nie dziala centralny,oswietlenie wnetrza
Problem z elektryka,nie dziala centralny,oswietlenie wnetrza
Witam.Mam problem z elektryka w moim a6.Nie dziala mi centralny zamek,oswietlenie wnetrza,otwieranie szyby tylnej,nawigacja ( w ogole nie moge jej odpalic ),zaden pilot (baterie sprawne).Otwieram tylko z kluczyka,wlaczaly mi sie swiatla awaryjne samoistnie.Narazie z tym spokoj.Dzisiaj udalo mi sie wyciagnac modul komfortu ktory byl caly mokry.Pod wykladzina mialem wode.Oczywiscie po ususzeniu,wyczyszczeniu modulu nic sie nie zmienilo.Czy w takim przypadku gdy modul byl mokry zostaje mi tylko wymiana na inny? czy to (modul) ma wplyw na wszystkie usterki ktore wymienilem czy problem moze tkwic w czyms innym jeszcze? dzieki z gory za pomoc
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re: Problem z elektryka,nie dziala centralny,oswietlenie wne
Kolego sprawdź czy przypadkiem któryś z bezpieczników nie jest uszkodzony.AlanC5 pisze:Witam.Mam problem z elektryka w moim a6.Nie dziala mi centralny zamek,oswietlenie wnetrza,otwieranie szyby tylnej,nawigacja ( w ogole nie moge jej odpalic ),zaden pilot (baterie sprawne).Otwieram tylko z kluczyka,wlaczaly mi sie swiatla awaryjne samoistnie.Narazie z tym spokoj.Dzisiaj udalo mi sie wyciagnac modul komfortu ktory byl caly mokry.Pod wykladzina mialem wode.Oczywiscie po ususzeniu,wyczyszczeniu modulu nic sie nie zmienilo.Czy w takim przypadku gdy modul byl mokry zostaje mi tylko wymiana na inny? czy to (modul) ma wplyw na wszystkie usterki ktore wymienilem czy problem moze tkwic w czyms innym jeszcze? dzieki z gory za pomoc
Jeżeli elementy elektroniczne (odpowiednio nie zabezpieczone) spotykają się z wodą z reguły ulegają one uszkodzeniu. Możesz spróbować wymyć moduł w spirytusie, jednakże szanse 'reanimacji' są znikome.
Poszperaj troszkę na forum, z tego co pamiętam było kilka tematów z zalanym modułem komfortu - wiedza w nich zawarta na pewno Ci pomoże .