Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[xenony hid slim] chiński bubel strata kasy

mg-maciek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[xenony hid slim] chiński bubel strata kasy

Post autor: mg-maciek » 17 gru 2012, 18:44

witam
zakupiłem zestaw na allegro u Xenony_waw_pll - niestety światełka przestały świecić po 3 tygodniach, odesłałem i przysłali mi nowe żarniki - po 2 tygodniach to samo - poprostu chiński śmieć nie warty przysłowiowej złotówki
piszą niektórzy, że nie mają problemów z hidami ale skoro co kilka zestawów trafia się awaryjny to coś jest nie tak
sprzedający to duży sklep INTERLOOK - firma może i ok (chociaż odmówili wymiany żarników po raz drugi - jeszcze będę walczył dam znać) ale towar gówniany
pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
aras123
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: aras123 » 17 gru 2012, 19:35

A powiedzcie mi jeszcze, przy żarniku jest ten pręcik i widziałem już że są jego różne kolory biały/niebieski/czarny, czy to o czymś świadczy?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

mg-maciek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mg-maciek » 18 gru 2012, 14:09

być może chińczyki jeszcze bardzie przycięli koszty bo mnie te żarniki po ok 2 tygodnie działały - może miałem pecha ale póki co to nawet nie chcą wymienić
dzisiaj wysłałem z odpowiednim pisemkiem od rzecznika praw konsumentów i zobaczymy - dam znać
Obrazek

igo_89
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi Iwo
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.6 ABC 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: igo_89 » 19 gru 2012, 19:56

mg-maciek, Ile w ogóle płaciłeś za ten zestaw ?

RICZAR
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: RICZAR » 19 gru 2012, 22:48

Witam,
Moje żarniki działały miesiąc, cena 14 zł allegro.
Kupiłem w końcu za 80zł 2 szt z przesyłką i starczają na ponad rok :)

Jestem Slaby

Post autor: Jestem Slaby » 20 gru 2012, 11:20

co sie dziwicie, kupujecie g... to macie g....
Ostatnio zmieniony 21 gru 2012, 11:38 przez Jestem Slaby, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Naprawa Audi A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tomek
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7TDI 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Naprawa Audi A6 » 20 gru 2012, 17:56

Generalnie to życzę wszystkim co mają HID-y jak najwięcej czasu i kasy na naprawę i jak najmniej czasu z tym czymś na drodze :[ .
Zrób regenerację kloszy (choćby polerka z zewnątrz) i kup sobie żarówki "Osram Night Breaker+" zamiast śmiesznych HID-ów, będziesz miał lepsze światła i licz się z tym, że nie jesteś chłopie sam na drodze...

Jestem Slaby

Post autor: Jestem Slaby » 21 gru 2012, 11:10

tomekkk1 pisze:Generalnie to życzę wszystkim co mają HID-y jak najwięcej czasu i kasy na naprawę i jak najmniej czasu z tym czymś na drodze :[ .
Zrób regenerację kloszy (choćby polerka z zewnątrz) i kup sobie żarówki "Osram Night Breaker+" zamiast śmiesznych HID-ów, będziesz miał lepsze światła i licz się z tym, że nie jesteś chłopie sam na drodze...
dokładnie. a to że lepiej wygląda - dołóż trochę i zamontuj prawdziwe xenony - oto moja rada.

czasem tych ludzi z hidami powiesiłbym za jaja. w szopie przeglądy podbijają i "spoko panie Józiu, za flache sie załatwi"

chodzi o innych, to tak j--ie po oczach ze słow brak. szczególnie w beemkach i golfach 2. prawdziwe xenony, my ass.

do mojego zabawa z ledami bez spryskiwaczy kosztuje 2100 zł a i tak uzbieram :) mam zolte lampy i ledowe postojowki, nie narzekam, moze wyglada to zle, ale w dzien jest fajnie jak sie jezdzi na samych ledach, a w nocy i tak nic nie zrobie i tak. co najwyzej jakies osramy sie kupi lub philipsy ;)

Bączek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Bączek » 21 gru 2012, 13:57

Już od kilku lat wałkowany jest ten temat,nie interesuje tych gości w psełdo stuningowanych wozidłach świecących na niebiesko że robią sobie i innym krzywdę na drodze.Robię dziennie dużo kilometrów i zastanawiam się kiedy to się skończy.Jak te samochody przechodzą przegląd.U Pana Zdzicha za flaszkę ? Nie kupujcie koledzy tego badziewia tylko zainwestujcie w dobrego blue vision czy inną markową żarówkę ,będzie to z pożytkiem dla was i dla nas.Regeneracja kloszy+dobra żarówka= <okok> :)
Wesołych ,Spokojnych ,Radosnych ÂŚwiąt Bożego Narodzenia
Są samochody i jest Audi !

Jestem Slaby

Post autor: Jestem Slaby » 21 gru 2012, 15:10

Bączek pisze:Już od kilku lat wałkowany jest ten temat,nie interesuje tych gości w psełdo stuningowanych wozidłach świecących na niebiesko że robią sobie i innym krzywdę na drodze.Robię dziennie dużo kilometrów i zastanawiam się kiedy to się skończy.Jak te samochody przechodzą przegląd.U Pana Zdzicha za flaszkę ? Nie kupujcie koledzy tego badziewia tylko zainwestujcie w dobrego blue vision czy inną markową żarówkę ,będzie to z pożytkiem dla was i dla nas.Regeneracja kloszy+dobra żarówka= <okok> :)
Wesołych ,Spokojnych ,Radosnych ÂŚwiąt Bożego Narodzenia
na wieki wieków... amen. ;) wesołych świąt ;)

mg-maciek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mg-maciek » 27 gru 2012, 10:11

co do hidów w a6 to warto trochę temat rozeznać zanim wypowiada się opinię na temat oślepiania - po zamontowaniu pojechałem na stację diagnostyczną - światła zostły ustawione, a diagnosta nie miał zastrzerzeń więc nie ma mowy o oślepianiu (co prawda nie ma automatu do regulacji ale pilnuję tego ręcznie), zgodzę się jeśli chodzi o montaż ksenonów z zwykłych lampach - to bandziorstwo
gdyby diagnosta miał zastrzerzenia wówczas zedemontował bym bez dalszych kombinacji !

zestaw faktycznie jest tani bo kosztował ok 150 zł i rozumiem, że to nie poświeci ani tak długo, ani tak dobrze jak ori ale wku....wia mnie, że jak jest gwarancja rok to niech to rok pochodzi, później wyrzucę, a tu co chwilę coś się z tym dzieje - chodzi mi w tym wszystkim o dopowiedzialność sprzedawców, którzy chandlują g.... nem byle kasę wydrzeć

polerkę reflektorów to zrobiłem zaraz po zakupie więc pod tym względem reflektor igła
ktoś napisał, że niby żarówki cudownie polepszą jakość świateł - przerabiałem to nie tylko w tym aucie, z resztą pewnie większość się ze mną zgodzi - soczeskowe lampy to szajs i żarówki nawet najlepsze nie wiele pomogą
Obrazek

scaraab
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: scaraab » 15 sty 2013, 19:35

mg-maciek pisze:po zamontowaniu pojechałem na stację diagnostyczną - światła zostły ustawione, a diagnosta nie miał zastrzeżeń więc nie ma mowy o oślepianiu
Miałby już na przeglądzie, jeśli uczciwy. To że je ustawiłeś nie oznacza że nie oślepiają.
mg-maciek pisze:co prawda nie ma automatu do regulacji ale pilnuję tego ręcznie
Zapomnij o skuteczności takiego podejścia...
mg-maciek pisze:soczeskowe lampy to szajs
Uogólniasz...

Ja miałem hid-y 6000k. Szajs. Dobre przy dobrej pogodzie, fatalne przy opadach. Podobno 4300k są lepsze przy opadach - nie sprawdzałem. ÂŚciągnąłem przed wyjazdem do Hiszpanii aby nie próbować "szczęścia" spotkania z niemcowym policmajstrem - już raz napotkałem dupka co słowa po angielsku nie umiał (ja niemiecki kumam ale gość się napuszył bez powodu to go zgasiłem angielskim) i nie chciałem sprawdzać ich reakcji na hida. Po ściągnięciu hida już do nich nie wróciłem. Standardowy halogen jest znacznie bardziej uniwersalny jeśli chodzi o pogodę i różne warunki. Aha: zakłóca CB i pomimo prób z dziesięcioma zestawami w różnych konfiguracjach i z filtrami (miałem taką możliwość bo kumpel to sprzedaje i nie robił problemów przy moich poszukiwanio-kombinacjach) zawsze zakłócało - to był gwóźdź do trumny hid. Może kiedyś spróbuję podmianki na ori ksenon. Jeśli nie będzie zakłócał i poziomowanie będzie się dało założyć w normalnych pieniądzach to moooże...
Podawanie wypłaty w wartości brutto
To jak podawanie długości członka razem z długością kręgosłupa...

mg-maciek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mg-maciek » 15 sty 2013, 23:22

scaraab, nie uogólniam tylko piszę to co wiem z praktyki tak się składa że jetem kierowcą zawodowym, jeżdżę busami i osobówkami - głównie passatami b5 więc naprawdę dużo mogę powiedzieć na temat badziewia jakim są soczewki grupy VAG

jest różnica między hid a slim - jesteś już trochę do tyłu - poczytaj zanim wyrazisz opinię
nigdy przy slimach nie miałem problemu z zakłucaniem CB !!!!!

masz rację co do pogody ale to jest mankament wszystkich lam wyposażonych żarniki ksenonowe - przy dużej wilgotności lub w deszczu słabiej oświetlają jezdnię niestety.

trochę z innej beczki:

firma INTERLOOK stanęła na wysokości zadania - otrzymałem nowy zestaw, tym razem z innymi przetwornicami - oczywiście nie obyło się bez odpowiedniego pisma z przytoczeniem kilku paragrafów z ustawy o sprzedaży konsumenckiej ;)

TESTÓW CIÂĄG DALSZY - dam znać czy nowy zestaw sprawuje się lepie :-)[/b]
Obrazek

gacuś
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: gacuś » 16 sty 2013, 09:27

mg-maciek pisze:masz rację co do pogody ale to jest mankament wszystkich lam wyposażonych żarniki ksenonowe - przy dużej wilgotności lub w deszczu słabiej oświetlają jezdnię niestety
i tu się mylisz kolego,oryginale natężenie xenona to 4300K,które daje światło białe i jeśli założysz takie do soczewki to w czasie opadów dobrze daja radę.problem zaczyna się powyżej 4300K i nie daj boże w reflektorach ze szkłem ryflowanym <uoee>

Troll
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Troll » 16 sty 2013, 11:54

Akurat kolego też miałem passata b5, szkło ryflowane tak słabo już przepuszczało,że zdecydowałem się na soczewkę. Kupiłem oczywiście chińczyka ale z górnej granicy cenowej.
Nie montowałem hidów ale na zwykłych,mocnych żarówkach w porównaniu do zwykłego szkła to była masakra, niebo a ziemia. Dla mnie jeśli bawić się w ksenon to tylko w soczewce,zwykły odbłyśnik jedynie oślepiać będzie a nie świecić dobrze.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Odradzam (spoza Forum)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl