Bremslicht
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Jeśli mogę wtrącić swoje 5 groszy. Samo pdgięcie blaszek może nie wystarczyć. Ja zawsze przeczyszczam dodatkowo miejsce styku papierem ściernym (600 -tka), odrobina kontackt spray i styk odżywa. Jak wiadomo metale utleniają się tworząc powłokę która nie przewodzi prądu lub go utrudnia.
Gdyby Bóg faworyzował napęd na przednią oś to człowiek chodziłby na rękach...
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
zauważyłem ze chyba passat b5 ma taki sam a składa sie tak ze kolega ma z 1999r. 1.9tdi orientuje sie ktos czy bedzie pasował ?
[ Dodano: 2012-12-19, 17:14 ]
daniel1997, dzieki bardzo ! narazie zobacze czy kolega ma taki sam jak nie to bede dalej kombinować
ale dziki wielkie za zainteresowanie, wiecej takich uzytkowników ![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
[ Dodano: 2012-12-19, 17:14 ]
daniel1997, dzieki bardzo ! narazie zobacze czy kolega ma taki sam jak nie to bede dalej kombinować

![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
zielony309, spoko
od passata bedzie pasował czujnik jaki był montowany o nr 3B0 945 511A został zastąpiony czujnikiem o numerze 1K2 945 511 RDW niby poprawiona konstrukcja.
Foto -
![Obrazek]()
ten zaznaczony strzałką to nowy typ taki zakupiłem i śmiga
jeśli jest taka możliwość zadzwoń do ASO Skody z doświadczenia wiem że mają te same części taniej niż ASO Audi.
Np. http://motoplatforma.com/index.php?d=produkt&id=3900
Pozdrawiam Serdecznie

od passata bedzie pasował czujnik jaki był montowany o nr 3B0 945 511A został zastąpiony czujnikiem o numerze 1K2 945 511 RDW niby poprawiona konstrukcja.
Foto -
ten zaznaczony strzałką to nowy typ taki zakupiłem i śmiga

jeśli jest taka możliwość zadzwoń do ASO Skody z doświadczenia wiem że mają te same części taniej niż ASO Audi.
Np. http://motoplatforma.com/index.php?d=produkt&id=3900
Pozdrawiam Serdecznie

-
- Forum Audi A6 / A7
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Kolego zielony309 ostrzeżenie o uszkodzeniu oświetlenia jest wywoływane przez Moduł sprawdzania oświetlenia (przekaźnik J123 - patrz link niżej). Czujnik stopu musi działać poprawnie, gdyż błąd zapala się dopiero w momencie, kiedy wciśniesz pedał hamulca. Moduł ten sprawdza wartość prądu (tego nie wiem na 100% ale wydawałoby się to sensowne- w każdym razie ma jakąś detekcję) w obwodzie poszczególnych żarówek i przekazuje ewentualne niesprawności do licznika.
Tak więc w Twoim przypadku, jest problem w obwodach poszczególnych żarówek (przewody, styki, bądź nieodpowiednie żarówki) lub uległ uszkodzeniu sam moduł.
Najprościej byłoby przełożyć ten moduł od innego samochodu. Jeżeli to nie przyniesie rezultatu, to można podłączać żarówkę stopu do odpowiednich złącz w/w modułu - i obserwować kiedy błąd zniknie.
LINK DO SCHEMATÓW
Tak więc w Twoim przypadku, jest problem w obwodach poszczególnych żarówek (przewody, styki, bądź nieodpowiednie żarówki) lub uległ uszkodzeniu sam moduł.
Najprościej byłoby przełożyć ten moduł od innego samochodu. Jeżeli to nie przyniesie rezultatu, to można podłączać żarówkę stopu do odpowiednich złącz w/w modułu - i obserwować kiedy błąd zniknie.
LINK DO SCHEMATÓW
Chłopaki może Wam pomoże moja historia ze złowrogim komunikatem, a wiec: auto po liftingowe i na fisie komunikat -bremslicht,żarówki powymieniałem na nowe więc na pewniaka naciskam stop a tu ku mojemu wielkiemu zdziwieniu znowu to samo! zawołałem kolegę ,żeby się upewnić czy świecą okazuję się ,że tak!!ręce mi opadły bo wszystkie światła stopu świecą (3 sztuki razem z trzecim w klapie-avant).Od razu pomyślałem o czujniku stopu -po kabelek błędów brak! Szlag mnie trafił jak wsiadałem do auta a tu to pipczenie,w sumie można hamować biegami
ale..sprawa nie dawała mi spokoju -czepiłem się 3 światła stop tak się składa ,że miałem na sprawdzenie drugie podłączyłem i co?właśnie komunikatu brak.Tak zgadza się-brak <szok> Dodam,że wszystkie żarówki czy też ledy(nie wiem w avancie to światło jest sklejone ) ÂŚWIECIÂŁY.Jak wynika z mojej przygody nie wszystko złoto co się świeci
Tak na poważnie to okazuję się ,że może świecić a komputer rozpoznaje je jako uszkodzone,ot taki mały psikus
tak,więc jak macie wszystkie żarówki nowe,takie same oczywiście odpowiednie do auta,nie macie błędów ,trzeci stop Wam działa to może jest to ta sama przyczyna co u mnie .Pozdrowienia