Witam mam problem poniewaz musze wymienic skrzynie bo mam uszkodzenia mechanieczne a posiadam kod silnika ake 00r .Mam kilka pytan :
1.Czy tylko skrzynia od 180ps z oznaczenie ake bedzie pasowac??
2.Czy jezeli sie okaze ze bedzie pasowala inna czy nie bedzie jakis problemow z elektryka
w te klocki jestem ciemny i chcial bym sie dowiedziec konkretow od ogarnietej osoby w te tematy ,Prosze o pomoc
[ TIP] Wymiana skrzyni 2,5 tdi 180ps fwd
-
- Forum Audi A6 / A7
witam wszystkich magikow mam takii problem jak:
otoz rok temu wymienialem silnik z akn na silnik bodaajze bdh oczywiscie 2.5 tdi v6 z roku 2004 wszystko poszlo ok silnik zapalil i jezdzil dodam jeszcze ze skrzynia zostala stara jaka byla przy pierwszym silniku wszystko jak wspomnialem bylo dobrze az do pewnego moentu kiedy skrzynia wogole przestala dzialac chodzi tylko w trybie awaryjnym . Znowu wzielem sie za robocizne tego chce wymienic skrzynie na nowa w sensie urzywana tylko teraz moje pytanie czy wogole ta skrzynia bedzie hulac na tym silniku . Bardzo prosze o pomoc bo jak kazdy nie chce sie w walac w klopoty dodam ze jestem tu nowy ale czytam juz bardzo dlugo zeby nie wy nie umial bym wymienic silnika a jednak sie udalo jeszcze raz prosba o pom oc jak cos piszcie ja jestem non sto przy kompie pozdrawiam pawlik
otoz rok temu wymienialem silnik z akn na silnik bodaajze bdh oczywiscie 2.5 tdi v6 z roku 2004 wszystko poszlo ok silnik zapalil i jezdzil dodam jeszcze ze skrzynia zostala stara jaka byla przy pierwszym silniku wszystko jak wspomnialem bylo dobrze az do pewnego moentu kiedy skrzynia wogole przestala dzialac chodzi tylko w trybie awaryjnym . Znowu wzielem sie za robocizne tego chce wymienic skrzynie na nowa w sensie urzywana tylko teraz moje pytanie czy wogole ta skrzynia bedzie hulac na tym silniku . Bardzo prosze o pomoc bo jak kazdy nie chce sie w walac w klopoty dodam ze jestem tu nowy ale czytam juz bardzo dlugo zeby nie wy nie umial bym wymienic silnika a jednak sie udalo jeszcze raz prosba o pom oc jak cos piszcie ja jestem non sto przy kompie pozdrawiam pawlik
-
- Forum Audi A6 / A7
dzieki kolego ze wogole miales chec cos napisac tylko ja mam taki problem ze nie pamietam jakie mam oznaczenie tego silnika bo ciezko jest zobaczyc a rozkrecac tego za bardzo mi sie nie chce ale jak bede musial no to bede musial wiem ze moj silnik jest z roku 2004.05 150 ps albo 162ps nie wiem dokladnie cos takiego i to co pamietam to pierwsza litera byla b tyle co pamietam dodam ze silnik chodzil na manualu ale po paru przerubkach wszystko bylo ok zapalil normalnie skrzynia chodzila do jakiegos mometu dodam ze mogla mi sie skrzynia popsuc bo mialem wyciek z niej teraz chodzi w trybie awaryjnym i to tez jak go sam zalacze po przez odlaczenie przepluwomierza jesli tego nie zrobie samochod nie chce ruszyc a ni z wstecznego ani z jedynki i sluchac jak by cos latalo tak jak by jakas tasma metalowa sie urwala cos takiego
[ Dodano: 2012-12-18, 13:12 ]
sory myslalem ze to do mnie

[ Dodano: 2012-12-18, 13:12 ]
sory myslalem ze to do mnie