Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Wypalanie xenonów - czy możliwe ?

Elektryka
ODPOWIEDZ
Rangers
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Wypalanie xenonów - czy możliwe ?

Post autor: Rangers » 08 gru 2012, 18:00

Witka...
Kiedy jeżdżę swoim autkiem mam takie wrażenie że moje xenony w ogóle nie świecą <rotfl> ... no może poprostu słabo świecą. Do tej pory obwiniałem .... siebie a raczej wiek, człowiek co dzień to starszy no i wzrok już nie ten. Ale wczoraj zamieniłem się samochodem z żoną i wracałem jej Golfem 5 (bez xenonów) i doznałem szoku <szok> ... wzrok mi powrócił ! U niej te lampki normalnie świecą i nie mam takie dyskomfortu z powodu ciemności jak u mnie w Audi. Naprawdę różnica jest bardzo dużo ! Pytam: czy istnieje teoria że lampy xenon po jakimś czasie się wypalają i widoczność w nocy jest dużo słabsza ? Czy można jakoś zbadać xenony ?

wielkie dzięki

tomaszek99

Post autor: tomaszek99 » 08 gru 2012, 18:12

Rangers, poszukaj tematu regeneracja odbłyśników, one się wypalają w c5 ale zapewne audi się nie popisało i w C6 tez :)

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 08 gru 2012, 18:20

Rangers, problem z odbłyśnikami w A6 C6 jest niestety znany... problemem jest niewystarczające wypolerowanie odbłyśnika (na lustro), dlatego też są miejsca, gdzie możesz jej zregenerować (np. p. Dominik w Pile). Porozmawiaj z igo_89... on to zrobił i mówi, że różnica jest znaczna <okok>

Ja mam niewielki przelot, więc jak dla mnie moje światła świecą świetnie... ale jeśli już masz trochę 'nalatane', to prawdopodobnie dodatkowo są wypalone (odbłyśniki), co powoduje ten niedosyt świecenia... Oczywiście zakładam, że żarniki są sprawne, a światła poprawnie ustawione ;)

Rangers
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Rangers » 08 gru 2012, 18:46

Kurczaki... myślałem że to będzie prosty zabieg, kupię ... wymienię i zadowolony !!! A tu d..a. Właśnie dokopałem się do posta o którym pisał biernik. Mam niestety już ponad 260 kkm i zapewne w lampach wszystko z fabryki. Już troszkę poczytaem i raczej szykuję się do regeneracji, odrazu wymienie xeny. Do Piły ... trochę daleko a wysyłać to znowu bez fury około tydzień. Zapytam igo_89 może zna kogoś w centrum bo on też chyba w Wawie się buja. Mam wrażenie że coraz to więcej wad ma A6 C6 a niżeli zalet :|

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 08 gru 2012, 18:51

Rangers, igo_89 nie poleci Ci nikogo prócz p. Dominika lub jego ojca... wszystko tak czy inaczej w Pile :)

Rangers
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Rangers » 08 gru 2012, 19:03

Napisałem już do igo_89 na priva, jeśli warto to wyśle najwyżej do Piły... )0x4B25A wiesz, jeśli warto to i czasami do Rybnika się pojedzie <lol> ... A jak rozpoznać czy te odbłyśniki nadają się do regeneracji ?

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 08 gru 2012, 19:36

Rangers pisze:0x4B25A wiesz, jeśli warto to i czasami do Rybnika się pojedzie ... A jak rozpoznać czy te odbłyśniki nadają się do regeneracji ?
Zgadza się :) Podobno wszystkie odbłyśniki w A6 C6 mają taką wadę... zapewne im starsze - bardziej wypalone, to jest ona bardziej widoczna/dokuczliwa... przedzwoń do Piły (napisz do mnie, to podam Ci numer telefonu) i porozmawiaj <okok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja