[ C5+LPG] Późno przełącza
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Filip
- Rocznik: 2000
- Moje auto: Allroad C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
[ C5+LPG] Późno przełącza
Witam, temperaturę przełączania na gaz mam na 20C i zazwyczaj (do ostatniej niedzieli) auto przełączało się płynnie po jakimś 1-2km. Od paru dni muszę przejechać 15km aby auto przełączyło się na gaz - silnik ma temperaturę 90C już po około 3km.
Mrozy u nas nie są jakieś specjalne około -2C. Co sie mogło stać przez ostatnie dni, że przełączanie jest tak późne...
Może jak owinę reduktor pianką to będzie lepiej?
Co najpierw sprawdzić. Dodam ze nie mam interfejsu żeby sie podłączyć a nie chciałbym jeździć i płacić około 100zł za samo podłączenie...
Mrozy u nas nie są jakieś specjalne około -2C. Co sie mogło stać przez ostatnie dni, że przełączanie jest tak późne...
Może jak owinę reduktor pianką to będzie lepiej?
Co najpierw sprawdzić. Dodam ze nie mam interfejsu żeby sie podłączyć a nie chciałbym jeździć i płacić około 100zł za samo podłączenie...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
tylko zobacz jakie masz złącze..diabeelek pisze:KME Diego G3
http://allegro.pl/interfejs-gazu-lpg-us ... 47137.html
PS. niech ktoś jeszcze potwierdzi że jest odpowiedni, chyba ze są inne, lepsze, sprawdzone..może ktoś się wypowie co ma KME

badziewna instalacja- sam mam taka i ciagle sa jakies problemy jak sie kompoter nie spalil to jakies bledy wyskakuja ciagle cos ja boli. zakup kabelka i troche literatury oszczedzi sporo kaski
mi sie udalo osiagnac rewelacyjne spalanie, tylko te czeste zawiechy kompa zniechecaja, na stagu tego ludzie nie maja

Ostatnio zmieniony 09 mar 2013, 19:34 przez impres-me, łącznie zmieniany 1 raz.
impres-me