Witam. mam problem w swojej A6 C5 sedan 1.8 125hp manual. Podczas ruszania gdy dodaje więcej gazu to pedał gazu tak jak by się blokował i sam od siebie dodawał gazu aż do maksymalnych obrotów także ruszanie z miejsca odbywa sie tak jak bym sie z kimś chciał ścigać. Pedał odbija po tym jak wscisne sprzęgło albo nacisne na hamulec no i to powtarza się na dwójce i na trójce a na pozostałych biegach pedał tylko lekko się blokuje tak że po puszczeniu pedału gazu on po sekundzie sam odbija. Na jałowym biegu pedał gazu nic się nie blokuje i nawet jak obroty podkręce na 5tyś rpm normalnie obroty spadają na 900rpm. Wyciągałem przepustnice w celu przeczyszczenia jej i tak nic nie dało rady. Myślałem że to tez może być problem z potencjometrem pedału gazu ale na moje nieszczęście nie moge go nigdzie znaleść. Po tym jak sprawdzałem jak to ustrojstwo wygląda to za chiny ludowe nie mogłem tego zlokalizować.
I teraz pytanie do was koledzy czy któremu kolwiek przydażyło się coś takiego że pedał gazu blokuje się na jeździe a nie na jałowym biegu? Może to wina przepustnicy?
To blokowanie zdarzyło mi sie po tym jak wróciłem autem z trasy ponad 300km i na następny dzień pedał gazu zaczął się blokować.
proszę o pomoc

bo normalnie nie wiem co mam robic a na naszym forum nic nie znalazłem

Jak się nie ma co się lubi
to się lubi co się ma

Oprócz czterech kółek AUDI mam tez dwa kółka o nazwie Yamaha yzf600r Thundercat