[ AAT 2.5 115 KM] problem z uruchomieniem na zimnym silniku
-
- Forum Audi A6 / A7
a filtr od spodu miałeś kolego zwilżony ropą jak ci się zapowietrzał? u mnie jest sucho bo go dokręciłem ale już sam nie wiem...... gdyby klękała pompa były by chyba też inne objawy... jak zagrzeję świece ta menda pali od strzała a jak jest tylko trochę cieplej(bez grzania świec) dopiero po ok 5 sek.
kozi77
- manieksoma
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
serwis podal cene tylko ustawienia konta wtrysku 400zl a ustawienia pompy 400zl samo podloczenie 200zl pompa cala orginal 17 tysiecy zl w aso u znajomych co prowadza sklep 7 tys zl pompa serwis tak dokladnie nie ikreslil sie cio to jest morze byc pompa sterownik zaworek napewno nie pompa paliwowa ani przewody miedzy filtrem i zbiornikiem tylko wokolicy pompa wtryski tylko to jak zaplace czy wstawie to powiedzieli ze sie dowiem co jest grane po zdiagnozowaniu ale trzeba zaplacic
ladny czarny
-
- Forum Audi A6 / A7
- manieksoma
- Forum Audi A6 / A7
szukaj nieszczelności w układzie wymień filtr jak nie był wymieniany i obserwuj przewody czy nie łapią powietrza. Ja miałem podobnie kręciłem z 30sek albo i dłużej bo nie paliła a po zgaszeniu było widać jak szybko nabiera powietrza. Ja za moją pompę za wymianę jakiegoś uszczelniacza w środku zapłaciłem 600 zł więc nie koniecznie trzeba regenerować pompę wystarczy może tylko żeby ktoś ją przejrzał? szukaj kogoś w okolicy z Bosch Serwisem. Jakiś mały warsztat.
-
- Forum Audi A6 / A7
ja rano krece bardzo dlugo dobrze ze kupilem nowy akumulator wedug pomiarow to powinna odpalac ale cos jeszcze jest nie tak na sile chca mi pompe regenerowac koszt w sobutce to 2900 zl zobacze co mechanik wymysli jeszcze gdzie jeszcze zagladnie odpowietrzenie na sto procent puzniej wtrysk sterujacy puzniej pompa
ladny czarny
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysiek
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI 115KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual