[Audi A6 C5] przełącznik świateł
-
- Forum Audi A6 / A7
[Audi A6 C5] przełącznik świateł
Witam szanownych użytkowników! Oto pytanie: czy włącznik świateł (kropeczka i symbol żarówki) powinien być podświetlony czy nie? Jeśli tak, to jak rozebrać ten włącznik w celu wymiany żaróweczki?
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re: przełącznik świateł
Wydaje mi się, że wszystkie symbole powinny być podświetlić po włączeniu świateł pozycyjnych.mariog2012 pisze:Witam szanownych użytkowników! Oto pytanie: czy włącznik świateł (kropeczka i symbol żarówki) powinien być podświetlony czy nie? Jeśli tak, to jak rozebrać ten włącznik w celu wymiany żaróweczki?
W TYM poście masz napisane jak całość rozebrać oraz wymienić niedziałające diody.
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Paliwo: Diesel
To owszem, ale sam włącznik świateł powinien byc podświetlony bez włączenia jakichkolwiek świateł (bo inaczej jak go znajdziesz nocą aby światla włączyć? - wiadomo, ze znaleźć znajdziesz macając po ciemku ale nie o to chodzikot919 pisze:Wydaje mi się, że wszystkie symbole powinny być podświetlić po włączeniu świateł pozycyjnych.

Części samochodowe online - Motostacja pl
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
Szczerze, nigdy się temu nie przyglądałemRomanS pisze:To owszem, ale sam włącznik świateł powinien byc podświetlony bez włączenia jakichkolwiek świateł (bo inaczej jak go znajdziesz nocą aby światla włączyć? - wiadomo, ze znaleźć znajdziesz macając po ciemku ale nie o to chodzi), po prostu ma być podświetlony po włączeniu stacyjki

[ Dodano: 2012-11-28, 23:42 ]
Dziś przyjrzałem się jeszcze raz temu przełącznikowi, i faktycznie tak jak napisał kolega RomanS po przekręceniu stacyjki zapala się symbol żarówki oraz taka strzałka na pokrętle. Dopiero po przekręceniu świateł rozbłyskują inne symbole.
-
- Forum Audi A6 / A7