Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[A6 C5]Problem z podszybiem

Nadwozie
ODPOWIEDZ
123Marcin123

Post autor: 123Marcin123 » 30 lis 2010, 19:36

powiem ci tam podszybie w audi a6 c5 łatwo sie zciąga i wkłada [oczywiscie po warunkiem robisz to dobrze :-/ ] odpowiedz jest prosta miałes kiedy moze robiony przód moze cos z podłuznicami zle naciagnięte albo czesto sie to dzieje jak auto dostaje w bok wtedy grodz pęka po podszybiem i skutki są takie same blachasz zrobił aby było podjedz do salonu audi i popros o wymiar rozstawu kielichów zierzysz i bedziesz wiedział czyba ze cos ci tam jeszcze gdzies przeszkadza ;-)

123Marcin123

Post autor: 123Marcin123 » 30 lis 2010, 20:38

a gdzie odstaje na grodzi jak na grodzi to tam jest uszczelka zakładasz uszczelke na grodz ii podzybie i ok czy odtaje gdzie indziej

[ Dodano: 2010-11-30, 20:40 ]
a jezelii mówisz pod szyba to bedzie troche odtawac ale bez przesady malutki przeswit bedzie ;-)

123Marcin123

Post autor: 123Marcin123 » 30 lis 2010, 21:08

podjedz do salonu niech magik wyjdzie i zobaczy co jest grane oni zawsze wychodza jak klient chce pokazac problem a moze cos ci powie nowego czego nie wiesz tylko nie odstawiaj do salonu ceny boooooo cos doradzi i zmykaj :-> moze jakis pomysł podrzuci szkoda zebys wydawał kasy na podszybia

AndreCh
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: AndreCh » 01 gru 2010, 23:30

Czy mowiac podszybie masz na mysli pokrywe akumulatora i calej jego grodzi?

Jesli tak to obadaj czy w rowku od szyby nic nie siedzi .
Wez maly srubokret i zobacz czy nie zostal tam taki szmaciany filc ktory moze byc powodem twoich flustracji.

Jesli nie chodzi o to , to ja przepraszam .

Powodzenia .
Mialo sie Pare aut i znowu Audi

arturo-75
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: arturo-75 » 23 maja 2012, 22:03

Witam :) ...Temat montowania podszybia <uoee> ...to dopiero można się wściec ale.. ;) spokojnie jest i na to sposób <rotfl> . Ale ...po kolei.... Przed ściągnięciem u siebie podszybia chciałem się przygotować :> i szukałem jakiś wskazówek na forum ale nic konkretnego na ten temat nie znalazłem :| a widziałem już po tematach , że mogą być problemy i..... były :[ <wnerw> Podszybie dokładnie wyczyściłem , sprawdziłem miejsca styku no i biorę się do montażu... <uoee> ... po kolejnych trzech próbach już byłem zły. Na ratunek przyszła żona i dalej nic ,co docisnę to podszybie znowu odstaje <zalamka> .......Po tych mękach odpuściłem na chwilę żeby się uspokoić i ....na spokojnie ruszyłem głową :> jak czegoś nie można siłą to trzeba sposobem <okok> Drodzy audimaniacy podstawowa sprawa - KTO SMARUJE TEN JEDZIE - Ja akurat pod ręką miałem smar w spreju (...chyba obojętne jaki smar ) prysnąłem smarem po całej długości podszybia ten rancik , który wchodzi w rowek pod szybą i do dzieła <lol> Myślę ..albo się uda albo połamie i skopię ten uparty plastik <lol> Słuchajcie... pierwsze podejście , pierwsze dociśnięcie i usłyszałem charakterystyczne KLIKNIęCIE :] ....czego wcześniej bez smaru nie było . Poszło jak z płatka i nic nie odstaje aż żonę z tej radości ucałowałem <lol> <rotfl> Mam nadzieję , że komuś pomogę :] Pozdrowionka dla Was <okok>

Awatar użytkownika
alexpulawy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: alexpulawy » 26 lis 2012, 20:00

Trochę odgrzeje kotleta <lol>
A6 C6 i problem taki że przy większych prędkościach (tak od 110km/h i w górę) podczas deszczu pluje mi wodą z pod szyby pasażera :| Wyciągałem schowek a tam sucho czyli przepuszcza pewnie na szybie.. Zauważyłem że to plastikowe podszybie odstaje od szyby, nie siedzi do końca w tych rowkach i za chol.... nie da się go docisnąć <lol> Nie wiem czemu się tak zrobiło, szyba jest ori... o tak samo z siebie :|
Jak myślicie, czemu tak się dzieje i czy jest to przyczyną tych przecieków wody??

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl