[A6 C5]Problem z podszybiem
powiem ci tam podszybie w audi a6 c5 łatwo sie zciąga i wkłada [oczywiscie po warunkiem robisz to dobrze ] odpowiedz jest prosta miałes kiedy moze robiony przód moze cos z podłuznicami zle naciagnięte albo czesto sie to dzieje jak auto dostaje w bok wtedy grodz pęka po podszybiem i skutki są takie same blachasz zrobił aby było podjedz do salonu audi i popros o wymiar rozstawu kielichów zierzysz i bedziesz wiedział czyba ze cos ci tam jeszcze gdzies przeszkadza
Czy mowiac podszybie masz na mysli pokrywe akumulatora i calej jego grodzi?
Jesli tak to obadaj czy w rowku od szyby nic nie siedzi .
Wez maly srubokret i zobacz czy nie zostal tam taki szmaciany filc ktory moze byc powodem twoich flustracji.
Jesli nie chodzi o to , to ja przepraszam .
Powodzenia .
Jesli tak to obadaj czy w rowku od szyby nic nie siedzi .
Wez maly srubokret i zobacz czy nie zostal tam taki szmaciany filc ktory moze byc powodem twoich flustracji.
Jesli nie chodzi o to , to ja przepraszam .
Powodzenia .
Mialo sie Pare aut i znowu Audi
Witam ...Temat montowania podszybia ...to dopiero można się wściec ale.. spokojnie jest i na to sposób . Ale ...po kolei.... Przed ściągnięciem u siebie podszybia chciałem się przygotować i szukałem jakiś wskazówek na forum ale nic konkretnego na ten temat nie znalazłem a widziałem już po tematach , że mogą być problemy i..... były Podszybie dokładnie wyczyściłem , sprawdziłem miejsca styku no i biorę się do montażu... ... po kolejnych trzech próbach już byłem zły. Na ratunek przyszła żona i dalej nic ,co docisnę to podszybie znowu odstaje .......Po tych mękach odpuściłem na chwilę żeby się uspokoić i ....na spokojnie ruszyłem głową jak czegoś nie można siłą to trzeba sposobem Drodzy audimaniacy podstawowa sprawa - KTO SMARUJE TEN JEDZIE - Ja akurat pod ręką miałem smar w spreju (...chyba obojętne jaki smar ) prysnąłem smarem po całej długości podszybia ten rancik , który wchodzi w rowek pod szybą i do dzieła Myślę ..albo się uda albo połamie i skopię ten uparty plastik Słuchajcie... pierwsze podejście , pierwsze dociśnięcie i usłyszałem charakterystyczne KLIKNIęCIE ....czego wcześniej bez smaru nie było . Poszło jak z płatka i nic nie odstaje aż żonę z tej radości ucałowałem Mam nadzieję , że komuś pomogę Pozdrowionka dla Was
- alexpulawy
- Forum Audi A6 / A7
Trochę odgrzeje kotleta
A6 C6 i problem taki że przy większych prędkościach (tak od 110km/h i w górę) podczas deszczu pluje mi wodą z pod szyby pasażera Wyciągałem schowek a tam sucho czyli przepuszcza pewnie na szybie.. Zauważyłem że to plastikowe podszybie odstaje od szyby, nie siedzi do końca w tych rowkach i za chol.... nie da się go docisnąć Nie wiem czemu się tak zrobiło, szyba jest ori... o tak samo z siebie
Jak myślicie, czemu tak się dzieje i czy jest to przyczyną tych przecieków wody??
A6 C6 i problem taki że przy większych prędkościach (tak od 110km/h i w górę) podczas deszczu pluje mi wodą z pod szyby pasażera Wyciągałem schowek a tam sucho czyli przepuszcza pewnie na szybie.. Zauważyłem że to plastikowe podszybie odstaje od szyby, nie siedzi do końca w tych rowkach i za chol.... nie da się go docisnąć Nie wiem czemu się tak zrobiło, szyba jest ori... o tak samo z siebie
Jak myślicie, czemu tak się dzieje i czy jest to przyczyną tych przecieków wody??