jak oszukać licznik żeby nie świecił wykrzyknik na FISie
-
- Forum Audi A6 / A7
jak oszukać licznik żeby nie świecił wykrzyknik na FISie
jak oszukać licznik żeby nie świecił wykrzyknik na FISie ... czy ktos zna taki temat
?

auto-dizajn
- bart3k
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Bartek
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
A z jakiego powodu świeci?
Na forum A6Klub.PL miałem 1.9, dalej było 2.5...teraz czas Pb 2.4? 3.0? a może 2.7?
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Kontakt:
Jeśli to wykrzyknik od hamulców (!) <- tak to wygląda to należy sprawdzić:
poziom płynu hamulcowego, lub
zużycie klocków, lub
sprawdzić czy czujniki zużycia klocków podłączone/uszkodzone, lub
sprawdzić czy nie są założone tanie zamienniki bez czujników.
Jeśli to nie od hamulców i tak w ogóle to zdiagnozować, naprawić - nie drutować i kombinować.
poziom płynu hamulcowego, lub
zużycie klocków, lub
sprawdzić czy czujniki zużycia klocków podłączone/uszkodzone, lub
sprawdzić czy nie są założone tanie zamienniki bez czujników.
Jeśli to nie od hamulców i tak w ogóle to zdiagnozować, naprawić - nie drutować i kombinować.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Poszukaj na forum o regeneracji sterownika ABS (bo myślę o tym właśnie wspominasz) - być może zimne luty, a to da się naprawić niewielkim kosztemAUTO-DIZAJN pisze:uszkodzony sterownik nie do naprawypompa o nr koncowym AH bardzo droga sprawa ... chciałbym jakos rozłaczyc zeby nie wyswietlał na fisie (!)

A co ma wyświetlacz do tego?wielkibobik pisze:Najlepiej wymienić wyświetlacz i nie bawić się z oszukiwaniem kompa
I tak jak kolega wyżej pisze zależy jaki błąd pokazuje
Ostatnio zmieniony 28 sie 2013, 02:59 przez Naprawa Audi A6, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2007
- Silnik: 3.0 220KM
- Skrzynia: S-tronic
Nie róbcie offtopa koledze w temacie-od dawna szuka sterownika który padł i nie da się go zregenerować bo poprzedni właściciel uwalił go bezpowrotnie.
Ja na jego miejscu tez sprzedałbym skarbonkę bo dzisiaj 500zł na ABS a jutro vp44 sie wykopyci.
Jeżeli chcecie pomóc to dajcie namiar na tani ster do pompy AH czyli ABS i ASR a nie biadolić po co na co i czy to druciarsto czy tez nie.
Forum jest od tego aby sobie pomagać-ktoś kiedyś Ci tu pomógł to spróbuj się odwdzięczyć
Mam nadzieje że nikt nie będzie dalej toczył śledztwa po przez offtopa.
Ja na jego miejscu tez sprzedałbym skarbonkę bo dzisiaj 500zł na ABS a jutro vp44 sie wykopyci.
Jeżeli chcecie pomóc to dajcie namiar na tani ster do pompy AH czyli ABS i ASR a nie biadolić po co na co i czy to druciarsto czy tez nie.
Forum jest od tego aby sobie pomagać-ktoś kiedyś Ci tu pomógł to spróbuj się odwdzięczyć

Mam nadzieje że nikt nie będzie dalej toczył śledztwa po przez offtopa.
Pierwszy, najlepszy forum Audi A6 w Polsce - A6Klub.PL ! 

- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Kolego krzycho2626, nikt w tym temacie nie prosił o pomoc w znalezieniu sterownika (czy kompletu z pompą) - padł temat fizycznego usunięcia skutku tej awarii - a to już jest druciarstwo. Także odradziłem w ramach pomocy i tyle w temacie. Gdyby pytał o pomoc w znalezieniu wyżej wymienionych części to siedział bym cicho choćby z racji odmiennej lokalizacji itd., więc nie rozumiem dlaczego się tak spinasz kolego?
Jest temat - jest rada. Nie polecenie. Rada. Z chwilą jak zorientowałem się, że jednak oszukanie licznika bardziej interesuje właściciela - zrezygnowałem z dalszych wypowiedzi - jego auto jego decyzje - szacun.
I zgadzam się z Tobą - forum jest od udzielania pomocy, ale pomocy nie metod kombinacji w stylu "pana Miecia i jego młotka i przecinaka" - a Audi (nawet kilkunastoletnie) to nie Dacia żeby w nim z drutem i sznurkiem usterki niwelować. Tyle OT z mojej strony (choć osobiście uważam że to całkowicie na temat).
Jest temat - jest rada. Nie polecenie. Rada. Z chwilą jak zorientowałem się, że jednak oszukanie licznika bardziej interesuje właściciela - zrezygnowałem z dalszych wypowiedzi - jego auto jego decyzje - szacun.
I zgadzam się z Tobą - forum jest od udzielania pomocy, ale pomocy nie metod kombinacji w stylu "pana Miecia i jego młotka i przecinaka" - a Audi (nawet kilkunastoletnie) to nie Dacia żeby w nim z drutem i sznurkiem usterki niwelować. Tyle OT z mojej strony (choć osobiście uważam że to całkowicie na temat).