Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ MANUAL] Problemy z wrzuceniem jakiegokolwiek biegu.

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
stopeer
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ MANUAL] Problemy z wrzuceniem jakiegokolwiek biegu.

Post autor: stopeer » 21 lis 2012, 16:02

Cześć.

Opiszę mój problem, jaki przydarzył mi się wczoraj. Jadąc wczoraj niecałe 500 metrów, zawoziłem babcie pod przychodnie, po dojechaniu babcia wysiadła, wrzuciłem na luz, bo to chwile trwa zanim starsza osoba wyjdzie, chciałem wrzucić wsteczny i tu pojawia się problem, ponieważ nie wskoczył (Samochód cały czas chodził oczywiście). Próbuję więc jeszcze raz wciskając sprzęgło i wrzucając wsteczny nie da rady!? Na wciśniętym sprzęgle próbuje włączyć inny bieg, też nie wchodzi. Wyłączyłem silnik, odczekałem minute, włączam ponownie, to samo, nie wskakuje ani jeden bieg. Poczekałem jeszcze z 10 min i znów ta sama procedura, z tym że, jak włączyłem zapłon to pojawił się błąd ESP fault, później pojawił się błąd hamulca (przekreślone 'P') i komunikat, że jedź ostrożnie i udaj się do najbliższego serwisu (drive carefully and drive to nearest workshop) jak znikły te komunikaty to ikonka świec żarowych zgasła i mogłem odpalić samochód, lecz żaden bieg nie wchodził. Komunikat z hamulcem i już miałem w sierpniu raz i we wrześniu też raz się włączył, lecz od tamtej pory zrobiłem już ponad 2 tys. km i hamulce są sprawne, pomimo, że wyrzucało błąd 'Brakes' .

p.s Na wyłączonym silniku biegi wskakują normalnie.
edit: Byłem dzisiaj też sprawdzić i żaden błąd się nie pojawił, odpaliłem samochód normalnie, lecz nie dam rady wrzucić biegu.

Holowaliście już kiedyś A6? Jakie połączenie holownicze polecacie, sztywne czy giętkie?

Samochód: Audi A6 C6 rok 2006 Diesel 2.0
Dzięki za pomoc.

jasper
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Jacek
Rocznik: 2000
Moje auto: Allroad C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI 155KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Post autor: jasper » 23 lis 2012, 22:21

zobacz czy nie brakuje ci płynu hamulcowego
oprócz tego co nie mam to mam wszystko i
tu już nie ma nic do roboty :)
----------------------------------------------
CCCO 2015
kolejne nieuki nauczam jazdy po naszemu :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja