Witam walcze już pare miesięcy ze wskaźnikiem temperatury to znaczy po zatrzymaniu i zgaszeniu silnika i zapaleniu po paru minutach łazi sobie wskaźnik na 120 stopni i na fisie wykrzyknik. Czujnik i kable sprawdzone. Co lepsze wyłączony czujnik w kostce za licznikiem a i tak wskazówka sobie łazi sama.
Poddaje się już czy można wyprogramować aby na fisie nie było komunikatów o temperaturze i/lub wskazówka nie łaziła ? Czytałem o kodowaniu licznika ale nie widzę o wskażniku temperatury informacji. To pikanie mnie do szału doprowadza
Wyprogramowanie wskaźnika temperatury
witam
mam ten sam problem tylko że u mnie czasami zaczyna działać normalnie i komunikat na fis-ie gaśnie a wskaźnik temperatury pokazuje temperaturę
kupiłem nowy czujnik FEBI i nic nie pomogło a nawet było gorzej bo wcale nie działał
byłem u trzech elektryków i stwierdzili że może to być coś z elektryką lub styki na kostce nie łapią i chcieli autko na cały dzień jednak póki co potrzebuję cały czas samochód i nie wiem kiedy go oddam
jak ktoś miał to samo to proszę o pomoc bo już mnie to też denerwuje
z góry dziękuję
mam ten sam problem tylko że u mnie czasami zaczyna działać normalnie i komunikat na fis-ie gaśnie a wskaźnik temperatury pokazuje temperaturę
kupiłem nowy czujnik FEBI i nic nie pomogło a nawet było gorzej bo wcale nie działał
byłem u trzech elektryków i stwierdzili że może to być coś z elektryką lub styki na kostce nie łapią i chcieli autko na cały dzień jednak póki co potrzebuję cały czas samochód i nie wiem kiedy go oddam
jak ktoś miał to samo to proszę o pomoc bo już mnie to też denerwuje
z góry dziękuję

Witam ja walczę z tym już chyba z rok. Kupiłem 2 czujniki i niby naprawiłem czasami łaził wskaźnik ale nie było takich wahnięć no i było lato. Potem w połowie wakacji znowu łazi sobie i piszczy ! wyłączyłem (przecięte) przewody od czujnika i nic to nie dało. Teraz mam już kabel wycięty przy samym liczniku i dalej to samo
Wiem że mam w liczniku problem tylko nie umiem go zlokalizować. Luty na głupa popoprawiałem i nic. Dlatego chciałem go wyprogramować bo mam już tego dość
Jakieś momysły ? pozdrawiam