[ TIP] C5 2.4 Tip Przetarty przewód
[ TIP] C5 2.4 Tip Przetarty przewód
Witam koledzy.Wyjechałem z garażu i zauważyłem że coś mi pociekło pod silnikiem.Pojechałem na kanał diagnoza mechanika leci z przewodu chłodnicy oleju skrzyni biegów
Wymyślił że będzie można to pospawać,dokładnie nie wiem jakie to tworzywo ale on tak stwierdził.Narazie nie mogę podać po symbolu o jaki przewód chodzi ale pytanie do Was bawić się w spawanie (jeśli to możliwe) czy zakładać nowy ? Mechanik stwierdził że nowy będzie kosztował majątek. P.S Inny mechanik mi powiedział że dla niego to nie wyciek tylko pocenie się i on by tego nie robił bo jest wszystko wporządku 
-
daniel1997
-
daniel1997
Kamis23kx, w tiptronicu nie występuje typowy miernik typu bagnet aby sprawdzić poziom oleju musisz podjechać do kogoś kto się zna na automatach.
Umyj powycieraj dokładnie te mokre miejsca i zlokalizuj wyciek zanim zaczniesz wydawac pieniądze.Miałem taki wyciek, że olej zbierał się na rurce pod autem przy misce olejowej wszystko wytarłem po czasie sprawdziłem i okazało się, że zacieka z prawej uszczelki pokrywy zaworów przy ścianie grodziowej jak coś to dzwoń numer masz pozdrawiam.
Umyj powycieraj dokładnie te mokre miejsca i zlokalizuj wyciek zanim zaczniesz wydawac pieniądze.Miałem taki wyciek, że olej zbierał się na rurce pod autem przy misce olejowej wszystko wytarłem po czasie sprawdziłem i okazało się, że zacieka z prawej uszczelki pokrywy zaworów przy ścianie grodziowej jak coś to dzwoń numer masz pozdrawiam.