[ C6] Mmi basic plus
Witam,
ściągnąłem pliki mapy z 6 strony (Audi MMI Basic Plus CD Eastern Europe 2012/2013), ale teraz po przeczytaniu reszty wątki widzę, że to chyba mapa do nowych nawigacji. Nie wiem czy w ogóle bawić sie w ich nagrywanie i próby instalacji...
Czy ktoś z Was wie czy mapa ta pasuje do A6 C5 z 2003 roku? Obecnie w Navi plus mam wgrany "Major Roads of Western Europe DX 2002".
Wybaczcie jeśli pytam o coś oczywistego - to moje pierwsze Audi i mam je niecały tydzień.
ściągnąłem pliki mapy z 6 strony (Audi MMI Basic Plus CD Eastern Europe 2012/2013), ale teraz po przeczytaniu reszty wątki widzę, że to chyba mapa do nowych nawigacji. Nie wiem czy w ogóle bawić sie w ich nagrywanie i próby instalacji...
Czy ktoś z Was wie czy mapa ta pasuje do A6 C5 z 2003 roku? Obecnie w Navi plus mam wgrany "Major Roads of Western Europe DX 2002".
Wybaczcie jeśli pytam o coś oczywistego - to moje pierwsze Audi i mam je niecały tydzień.
Witam
W C5 z tego co się orientuję na pewno nie masz MMI Basic Plus
Możesz mieć albo RNS-D albo RNS-E - sprawdź sam - niestety nie podpowiem Ci jak, bo sam jestem nowicjuszem w A6 ale mam C6.
Jeżeli masz RNS-E to poszukaj tam
RNS-E
Powinieneś też przeszukać forum właśnie szukając pod hasłami RNS-D i RNS-E jak ustalisz którą masz
W C5 z tego co się orientuję na pewno nie masz MMI Basic Plus
Możesz mieć albo RNS-D albo RNS-E - sprawdź sam - niestety nie podpowiem Ci jak, bo sam jestem nowicjuszem w A6 ale mam C6.
Jeżeli masz RNS-E to poszukaj tam
RNS-E
Powinieneś też przeszukać forum właśnie szukając pod hasłami RNS-D i RNS-E jak ustalisz którą masz
-
- Forum Audi A6 / A7
Mam pytanie. Mam navi taką jak tu na obrazku http://d.alegratka.pl/g2/o/1b/21/10/21171985_8_d41d_d.jpeg przy biegach mam przycisk nawi itp, w schowku mam zmieniarke i czytnik na plytke nawi. Tak wiec jaką potrzebuję mape Basic? czy basic plus ?
Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedz.
Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ryszard
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2007
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
audi a6 c6,
Witam
MMI Basic plus czy MMI Basic nie odnoszą się do systemu nawigacji w samochodzie , to są rodzaje MMI (z monochromatycznym wyświetlaczem czerwonym) - różnice w soobwooferze (lub jakoś podobnie się to pisze) 10 głośników i jakieś inne jeszce.
Wg katalogu MMI z kolorowym wyświetlaczem to MMI z pominięciem oznaczenia basic.
Co do nawigacji masz oznaczenia 7Q9 - taka jaka jest montowana w MMI Basic Plus
tzw. system nawigacji uproszconej
Drugie oznaczenie nawigacji to chyba 7Q2 system nawigacji z odtwarzaczem DVD - montowany w MMI z kolorowym wyświetlaczem.
Więc do swojej nawigacji powinieneś mieć płytę
Audi MMI Basic Plus CD Eastern Europe 2012/2013- do znalezienia np tu
Link
mapa obejmuje Polskę i inne kraje Europy
po włożeniu płyty do navi w schowku wybierz z pośród chyba 8 krajów z płyty Polskę
Witam
MMI Basic plus czy MMI Basic nie odnoszą się do systemu nawigacji w samochodzie , to są rodzaje MMI (z monochromatycznym wyświetlaczem czerwonym) - różnice w soobwooferze (lub jakoś podobnie się to pisze) 10 głośników i jakieś inne jeszce.
Wg katalogu MMI z kolorowym wyświetlaczem to MMI z pominięciem oznaczenia basic.
Co do nawigacji masz oznaczenia 7Q9 - taka jaka jest montowana w MMI Basic Plus
tzw. system nawigacji uproszconej
Drugie oznaczenie nawigacji to chyba 7Q2 system nawigacji z odtwarzaczem DVD - montowany w MMI z kolorowym wyświetlaczem.
Więc do swojej nawigacji powinieneś mieć płytę
Audi MMI Basic Plus CD Eastern Europe 2012/2013- do znalezienia np tu
Link
mapa obejmuje Polskę i inne kraje Europy
po włożeniu płyty do navi w schowku wybierz z pośród chyba 8 krajów z płyty Polskę
-
- Forum Audi A6 / A7
- Adxs
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adam
- Rocznik: 2010
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
Chłopaki ja mam problem, że EASTERN EUROPE 2012/2013 waży 783MB więc chyba za duży byłby OVERBURNING, żeby to nagrać i żeby to bez problemu działało... Jakieś rady ?
kontakt administratora:
Polecam!
Polecam!
- jacob
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kuba
- Rocznik: 2010
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
podepne sie pod temat z glupim pytaniem, ale znalazlem kiedys w necie info na jakims angielskim forum ze mapy do systemu mmi 3g basic na plycie dvd powinny dzialac z systemem 2g high ktory tez ma mapy na dvd, wie ktos cos na ten temat, pytam bo ta mapa z 3g w wersji uproszczonej tj bez uksztaltowania terenu wyglada identycznie jak 2g tyle ze ma ladniejsze kolory