[A6 C5] gdzie znajde oznaczenie silnika
-
- Forum Audi A6 / A7
No podobno od 2000 roku były 180KM, może ktoś jakiegoś BAU ci wkomponował, a na nalepce w bagażniku tam gdzie zapas co masz?puniu1 pisze:Ja mam rowniez pytanie, mam A6 avant z 1999r 2.5 TDI manula 6 i w dowodzie mam wbite 180KM. O ile mi wiadomo to w tym roczniku nie bylo 180KM. Moze ktos mnie oswieci
Lepiej mieć Parkinsona i ... trochę wylać
niż Alzheimera i ... zapomnieć się napić !
niż Alzheimera i ... zapomnieć się napić !
-
- Forum Audi A6 / A7
- Levuss
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 1999
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Mylisz się. 179ps były montowane mniej więcej od połowy 99 roku więc to co masz w dowodzie zgadza się ze stanem faktycznym.puniu1 pisze:Ja mam rowniez pytanie, mam A6 avant z 1999r 2.5 TDI manula 6 i w dowodzie mam wbite 180KM. O ile mi wiadomo to w tym roczniku nie bylo 180KM. Moze ktos mnie oswieci
Termostat--120zł
Wałki rozrządu--1500zł
Hydraulika--1200zł
W pełni sprawny V6 Tdi --bezcenny
AUDI WYDATKI DZIęKI TECHNICE
Wałki rozrządu--1500zł
Hydraulika--1200zł
W pełni sprawny V6 Tdi --bezcenny
AUDI WYDATKI DZIęKI TECHNICE
Mam przełożony do A4 z 99 roku silnik z A6. Kolega, od którego kupiłem samochód twierdzi, że jest to jednostka 180 konna (wtedy musiał by to być AKE), ale ja mam wątpliwości. Oryginalnie był tam AFB, sądząc po wlepce przy kole zapasowym.
Jestem zupełnym laikiem jeśli chodzi o mechanikę, czy ktoś może zaznaczyć na zdjęciu mojego silnika w którym miejscu szukać kodu na bloku silnika?
Jestem zupełnym laikiem jeśli chodzi o mechanikę, czy ktoś może zaznaczyć na zdjęciu mojego silnika w którym miejscu szukać kodu na bloku silnika?
Patrząc pionowo z góry dokładnie w tym miejscu,na skośnej płaskiej powierzchni.
kod silnika 2,5 tdi v6
Najlepiej spsikać to miejsce jakimś środkiem i dobrze przetrzeć szmatką bo będzie trochę brudu i rdzy.
kod silnika 2,5 tdi v6
Najlepiej spsikać to miejsce jakimś środkiem i dobrze przetrzeć szmatką bo będzie trochę brudu i rdzy.
jesli masz mozliwosc podpiecia vaga wchodzisz silnik 01 wartosci mierzone 08 kanal 25 tj nr pompy wtryskowej prawdopodobnie ujzysz nr 106L jesli byl automat 106LX ale prawdopodobnie masz ake choc istnieje iskra nadzeii ze bedzie to bau poniewaz ma te sama pompe jednak ze wspomniales ze ten silnik pochodzi z 2002r to na 99,9 %jest to ake dopiero od roku modelowego 2004 wszedl do sprzedazy bau