[ ALG 2.8 193 KM] Nie działa na Pb pompa paliwa ??
[ ALG 2.8 193 KM] Nie działa na Pb pompa paliwa ??
Witam. Problem polega na tym że autko przestało działac na benzynie brak jakiejkolwiek reakcji przy czym na lpg działało bez zarzutu więc obstawiam na pompe paliwa. Mógł by mi ktoś wytłumaczyc jak ją wyciągnac?? Może ktoś wymieniał i wie jak się za to zabrac. Próbowałem sam niestety z marnym skutkiem 

- metyoo
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Metyoo
- Rocznik: 1993
- Moje auto: S4 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 130KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Dostęp do pompy uzyskasz najprawdopodobniej podnosząc tylną kanapę. Jest tam zaślepka, którą trzeba odkręcić (chyba 3 śrubki).dalej powinieneś już sobie poradzić. Pompa siedzi w zbiorniku na tzw. "wtrzaski". Nie jest to wielka filozofia wydobyć ją na zewnątrz. Pompę kup oryginalną, może być używka, bo zamienniki są mało wytrzymałe, głośne i przeważnie nie nabijają odpowiedniego ciśnienia. Następnym razem lej więcej benzyny, żeby poziom utrzymywał się przynajmniej na poziomie rezerwy. Inaczej zajeździsz kolejną pompę. Pompa jest chłodzona paliwem (poprzez zanurzenie), a kiedy pracuje na sucho to zajedziesz ją w mgnieniu oka... 

Wymiana pompy pomogła. Niestety założyłem zamiennik czego teraz żałuję
Fakt jest bardzo głośna i nie wiem czy jest tak wydajna jak ori bo np. jak jej chce przycisnąc to przy zmianie biegu ma mały dołek przymula ją po wciśnięciu całego gazu poźniej ciągnie dobrze tylko ten ta sekunda po zmianie biegu, może to nie wina tego ale wcześniej tak nie było. Tak że jeśli ktoś się będzie zastanawiał co kupic to nie polecam zamienników 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Rafał
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
i jak było z dostepem ? faktycznie od bagaznika ? w którym to dokłądnie miejscu pytam z ciekawosci ?artur590 pisze:Wymiana pompy pomogła. Niestety założyłem zamiennik czego teraz żałujęFakt jest bardzo głośna i nie wiem czy jest tak wydajna jak ori bo np. jak jej chce przycisnąc to przy zmianie biegu ma mały dołek przymula ją po wciśnięciu całego gazu poźniej ciągnie dobrze tylko ten ta sekunda po zmianie biegu, może to nie wina tego ale wcześniej tak nie było. Tak że jeśli ktoś się będzie zastanawiał co kupic to nie polecam zamienników
pozdro
-
- Forum Audi A6 / A7
- metyoo
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Jeśli dostałeś jakąś rękojmię, nie powinien ci wielkiej łaski robić, żeby przyjąć ją z powrotem, natomiast, czy będzie skory do zmiany to nie wiem, do wymiany owszem... Napisałem, że krótko trzymają, bo mój brat kiedyś kupił taki wynalazek i długo mu nie popracowała, ale na pewno dłużej niż tobie
Kupił używkę oryginał i na tym się sprawa zakończyła, jeździ do dzisiaj...
Ja też kilka razy sparzyłem się na zamiennikach i wolę używany oryginał, niż nowy zamiennik

Kupił używkę oryginał i na tym się sprawa zakończyła, jeździ do dzisiaj...
Ja też kilka razy sparzyłem się na zamiennikach i wolę używany oryginał, niż nowy zamiennik

-
- Forum Audi A6 / A7
- metyoo
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Etka też pokazuje cały kosz. Popatrz na alegroszu od każdego 2.8 30V będzie pasowała.
Dla potomnych:
http://ifinterface.com/page/page3.php?langid=1
ETKA online, bez instalacji i innych "udogodnień"
Dla potomnych:
http://ifinterface.com/page/page3.php?langid=1
ETKA online, bez instalacji i innych "udogodnień"

-
- Forum Audi A6 / A7