[ BMK 3.0 224 KM] Audi c6 3.0tdi wymiana napinaczy głośny ro
-
- Forum Audi A6 / A7
[ BMK 3.0 224 KM] Audi c6 3.0tdi wymiana napinaczy głośny ro
Witam czy ktos w zachodniopomorskim zna jakiegos dobrego mechanika który usunie usterke głosnego rozrzadu bo przy odpaleniu przez 2 sekundy slysze ten łańcuszek.Naprawił ktos to ile to kosztuje?
wymiana napinaczy kosztuje niestety chore pieniądze;/ trzeba do tego wyciągać silnik, pewnie zrobi to car-serwis w Szcecinie, ale za robote też swoje zawołają, z tego co pamiętm papke bosch serwis też to robi, musisz podzwonić
Najlepsze części, oleje Premium w najlepszych cenach. www.expressparts.pl 888-530-456 gg: 3543322
-
- Forum Audi A6 / A7
U kolegi z forum, napinacz słychać już przez 60tys km. Po tych 60 tysiącach nie wydłużył się czasowo dźwięk i nie pracuje głośniej napinacz i jeździ dalej. U mnie też jest ten dźwięk. Z resztą pewnie u 70% użytkowników z forum ten dźwięk cały czas istniejegrisza1986 pisze:No to ładnie auto za tyle kasy i jeszcze tzeba tyle wsadzić:(
podepnę się pod temat
ja mam do wymiany prawy górny (tak stwierdził serwis u Szewczyka), przejechałem z tym około 15 tys. km, ale dłużej już się boję.
polecicie kogoś z Wawy lub okolic kto byłby w stanie wymienić za rozsądne pieniądze?
na zimnym silniku auto nie odpala mi za pierwszym razem, czy ten napinacz może być powodem czy szukać przyczyny gdzieś indziej?
filmik z efektu odpalania po nocy, slychac tez walnięty napinacz:
ja mam do wymiany prawy górny (tak stwierdził serwis u Szewczyka), przejechałem z tym około 15 tys. km, ale dłużej już się boję.
polecicie kogoś z Wawy lub okolic kto byłby w stanie wymienić za rozsądne pieniądze?
na zimnym silniku auto nie odpala mi za pierwszym razem, czy ten napinacz może być powodem czy szukać przyczyny gdzieś indziej?
filmik z efektu odpalania po nocy, slychac tez walnięty napinacz:
Panowie nawet w instrukcji użytkowania tego samochodu z silnikiem 3.0 litry tdi jest napisane że po odpaleniu zimnego silnika przez chwilę jest słyszalna głośniejsza praca silnika - czyli rozrząd i wszystko co jest hydrauliczne . To normalny objaw - zimny olej dostaje się dopiero do całej hydrauliki rozrządu itd . nie popadajcie w paranoję ! mój mechanik się z tego śmieje bo dla nich to krocie za wymianę która jest po prostu zbyteczna
Kalifas
Prawda jest taka - niektórzy wymienią cały rozrząd i mają spokój raz na zawsze.
Inni wymienią górne napinacze wraz z łańcuchami ( dwoma) - przestanie hałasować, zmniejszy się ryzyko przeskoczenia i jeżdżą dalej.
Kolejni wymieniają wszystkie napinacze, a zostawiają łańcuchy i koła ....
Następni znowu nic robią i jeżdżą z charakterystycznym grzechotaniem.
Masz pecha to Ci przeskoczy i nie jest powiedziane czy masz 170 tyś km czy 370 tyś km
Czasem nawet nie grzechota, a potrafi przeskoczyć.
Jedno jest pewne - nie jest to normalny objaw w samochodzie.
I mechanikowi, który się śmieje z takiego objawu, nigdy nie powierzyłbym swojego samochodu.
Inni wymienią górne napinacze wraz z łańcuchami ( dwoma) - przestanie hałasować, zmniejszy się ryzyko przeskoczenia i jeżdżą dalej.
Kolejni wymieniają wszystkie napinacze, a zostawiają łańcuchy i koła ....
Następni znowu nic robią i jeżdżą z charakterystycznym grzechotaniem.
Masz pecha to Ci przeskoczy i nie jest powiedziane czy masz 170 tyś km czy 370 tyś km
Czasem nawet nie grzechota, a potrafi przeskoczyć.
Jedno jest pewne - nie jest to normalny objaw w samochodzie.
I mechanikowi, który się śmieje z takiego objawu, nigdy nie powierzyłbym swojego samochodu.
- pama
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Tomasz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
U mnie wymieniana byla gora z tytulu gwarancji.KL4K50N pisze:
U kolegi z forum, napinacz słychać już przez 60tys km. Po tych 60 tysiącach nie wydłużył się czasowo dźwięk i nie pracuje głośniej napinacz i jeździ dalej. U mnie też jest ten dźwięk. Z resztą pewnie u 70% użytkowników z forum ten dźwięk cały czas istnieje
Terkotanie powrocilo po kilku tys km. Trwa ulamek sekundy. Nie pogorszyl sie od ponad 40tys km.
Ale to co slysze tutaj od kolegi od 25sek.
To mnie az ciarki przeszly.....

No szkoda, ze te silniki nosza w sobie taka wade.. a w zasadzie, chyba sa przekombinowane niestety.