Dziś pojawił się problem z odpaleniem samochodu. Tydzień temu miałem podobną sytuację, ale wtedy kilkukrotne wyciągniecie i włożenie kluczyka do stacyjki pomogło i w końcu zaskoczyło i odpalił. Tym razem niestety nie było tak kolorowo. Po przekręceniu kluczyka nie pojawia mi się w ogóle na którym auto jest biegu ( powinno pojawić się i być na "P" żeby odpaliło). Autko kręci kręci i nic. Nie wiem czy problem jest związany w jakiś sposób ze skrzynią biegów ( jest to automat) czy z pompą paliwową jak to niektórzy na forum pisali.
Proszę o szybką podpowiedź, bo nawet nie mam jak ruszyć samochodem do mechanika żeby cos sprawdzić...
[ APS 2.4 165 KM] Nie pali...automat, proszę o pomoc!
Próbowałem zapalić na gazie i ( o ile dobrze to robię) nic to nie dało... Mam jeszcze takie zabezpieczenie w aucie które dezaktywuje się kiedy ma się przy sobie pilota. Po przekręceniu stacyjki powinna palić się kontrolka EPC, która w tym momencie się nie zapala. Czy jest opcja że coś z tym zabezpieczeniem się zepsuło? i czy takie rzeczy się w ogóle psują
Proszę o szybką odpowiedź bo zostałem bez auta!!!!
- Zagór
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 1999
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T APU 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Skoro coś się powinno dziać, a nie dzieje, a wiesz że zabezpieczenie działa własnie tak, to nie wiem o co nas tu pytasz, wytnij to (może ma jakieś obejście) i próbuj.lama pisze:Próbowałem zapalić na gazie i ( o ile dobrze to robię) nic to nie dało... Mam jeszcze takie zabezpieczenie w aucie które dezaktywuje się kiedy ma się przy sobie pilota. Po przekręceniu stacyjki powinna palić się kontrolka EPC, która w tym momencie się nie zapala. Czy jest opcja że coś z tym zabezpieczeniem się zepsuło? i czy takie rzeczy się w ogóle psują
Jakieś błędy w kompie?