Problem z radiem MMI basic. POMOCY !!!!
Problem z radiem MMI basic. POMOCY !!!!
Witam. Mam taki nietypowy problem. Ostatnio jak jechałem na trasie zauwazylem ze przestalo mi dzialas steroanie radiem z kierownicy i na FISie zniknela iformacja o akutlnie odtwarzanym kawałku/ myslalem ze to nic powaznego ale po kilku minutach radio samo sie wylaczylo. wlaczylem je z guzika i po jakims czasie glos przestaje dziiala a na wyswietlaczu wyglada wszstko normalnie( czas odtwarzania uplywa), a po kilku minutach radio samo sie wylacza. Casami obraz na wyswietlaczu jakby sie zacial po pierwszym wylaczeniu, tzn. wyswietla godzine i radio ktore uzywalem wczesniej mimo wlaczenia radio na nowo z guzika. radio rowniez nie wylacza sie po wyjeciu kluczyka ze stacyjki. pomocy!!??
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Rocznik: 2000
- Moje auto: Allroad C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 155KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
jak zapniesz vcdsa to będzie wiadomo z fusów to raczej nie wróżę, ale generalnie jest tak że jeśli jest słaby umkulator to sterownik umkulatora daje sygnał uśpienia na inne stery aby był możliwy start silnika, a w sterach zapisywana jest info o słabym umkulatorze i o ich uśpieniu.
oprócz tego co nie mam to mam wszystko i
tu już nie ma nic do roboty
----------------------------------------------
CCCO 2015
kolejne nieuki nauczam jazdy po naszemu

CCCO 2015

witam. przeskanowalem go dzisiaj programem PCMSCAN i nicnie pokazalo. zadnych bledow. akumulator dalej mi siada mimo odlaczenia bezpiecznikow radia. jest mozliwe ze po prostu pada akumulator i to co sie dzieje z radiem w trakcie jazdy ma z tym jakis zwiazek? akumulator jest od poczatku tj od 2006 roku ale nigdy nie bylo z nim zadnych problemow. jak zaczely sie jaja z radiem to zaczal padac akumulator
[ Dodano: 2012-11-13, 23:04 ]
Macie jakies pomysły?
[ Dodano: 2012-11-13, 23:04 ]
Macie jakies pomysły?
-
- Forum Audi A6 / A7
zapytaj kolegów w okolicy kto dysponuje vcds'em, zrób test magistrali optycznej. zobacz co jest w sterowniku umkulatora, z całym szacunkiem ale PCMSCAN + jakiś interface to zbyt prosty zestaw do tego autka.
zrób scan z vcds'a wklej go tutaj i działamy dalej.
zrób scan z vcds'a wklej go tutaj i działamy dalej.
CCCO 2015

CCCO 2015

Moje zdanie jest takie.Skoro dzieją się problemy z radiem i aku się wyładowywuje to moduł pod Twoim fotelem siada.U mnie objawy były podobne tylko na odwrót.Najpierw były sygnały,że aku pada a za jakiś czas muzyka zaczynała przerywać.Dla sprawdzenia.Wymontowałem moduł,odłączyłem swiatłowody.Podłaczyłem na krótko.Muzyka juz nie przerywała i aku do dzisiaj nie zgłosiło błędu.Pół godziny roboty,ale będziesz miał pewność czy to moduł czy też nie.Uważam ,że jak moduł pada to "próbuje" sie łączyć cały czas i stad słabe aku sie robi.Jeśli nie mam racji to mnie poprawcie,ale u mnie bledy zniknely
-
- Forum Audi A6 / A7
kolega wspomina o module BT, który faktycznie może mieć wpływ na możliwość rozładowywania aku oraz ogólny stan magistrali światłowodowej, ale jak ja to mówię - jest jedno ale, kolega @ggasolina nie wspominał nic na temat modułu BT więc nie wiemy czy ma go na pokładzie, dlatego prośba o scan auta vcds'em.
CCCO 2015

CCCO 2015

BT oznacza bluetooth / jesli tak to nie mam.probem z tym ze oddalem auto do mechanika i stoi juz kilka dni i nic/ udalo mu sie tylkoustalic ze jak dzieja sie opisane przezemnie objawy nawet przed podlaczeni do kompa nic nie pokazuje/ nie da sie z autem polaczyc/ muzyka gra wszystko sie swiecie a ani sterwoanie z kierownicy nie dziala , ani nie przestaje grac radio po wyjeciu kluczyka ale z autem nie da sie polaczyc/