Witam
Mam pytanie odnośnie zawieszenie. Od jakiegoś czasu mam pewien problem. Przy prędkość np. 100km/h na nie równej drodze auto 'tak jakby podskakiwało' na hopkach i przy 'lądowaniu' wydaje dźwięk jakby amortyzator uderzał w coś.
Podobnie jest jak na przykład wjadę na progi zwalniające z troszkę większą prędkością mam takie dziwne uderzenie (wydaje mi się ,że to dźwięk z amortyzatora ?) - ciężko dokładnie określić bo na postoju nie mogę tego sprawdzić.
Wahacze są nowe i nie wiem czy nie wymieć amortyzatorów.
Jeszcze mam pytanie bo auto wydaje mi się ,że jest delikatnie obniżone. Posiadam czerwone amortyzatory i czarne sprężyny. Nie wiem czy to standardowe czy obniżone.
Ogólnie auto wydaję mi się ze troszkę pływa / było za miękkie (ale może jestem przeczulony) i może są źle dobrane sprężyny do amortyzatorów.
(Jutro postaram się dokładnie odczytać oznaczenia amortyzatorów i sprężyn)
Stukanie przy wybojach
Tak tylko ze gdy byłem na stacji diagnostycznej i sprawdzali mi amortyzatory (siedziałem w środku) i autem bujało w każdą stronę i dźwięku uderzenia nie było. Chociaż może przy normalnej drodze uderzenia są większe. 
PS: Dźwięk jest wydawany tylko w okolicach prawego przedniego koła. Występuje częściej wraz ze wzrostem pasażerów w aucie.

PS: Dźwięk jest wydawany tylko w okolicach prawego przedniego koła. Występuje częściej wraz ze wzrostem pasażerów w aucie.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel