Witam jestem nowyna forum audi. Mam taki proble ze kiedy auto jest zimne to dostaje sygnal zawsze na rozrusznik na wsowke a jak sie zagrzeje to juz niema sygnalu na tej wsowce. stacyjka jest ok czytam cos o przekazniku i cos przy automacie ale nie trafilem takiego tematu jaki mnie interesuje pomożecie?
Słuchajcie dziś zauważyłem ze nie zawsze na ciepłym silniku pokazuje mi na liczniku położenie zmiany biegów w automacie PRND jak sie na liczniku podświetli "P i N" to jest ok a jak nie to juz jest lipa D i R podswietla sie zwasze tak jak ma byc.A jak sie nie podswietli P i N To juz brak jest sygnału na rozruszniku! co to możne być? jakiś czujnik położenie dźwigni zmiany biegów czy coś przy skrzyni?
jak ciepla to nie daje sygnalu na sterowanie rozrusznika a6
-
- Forum Audi A6 / A7
jak ciepla to nie daje sygnalu na sterowanie rozrusznika a6
Ostatnio zmieniony 09 lis 2012, 20:29 przez marcinek841, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ryszard
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
mam taką samą sytuację ale w AUDI 100C4, na moim terenie byłem już chyba u wszystkich elektryków i nici z tego.marcinek841 pisze:auto jest zimne to dostaje sygnal zawsze na rozrusznik na wsowke a jak sie zagrzeje to juz niema sygnalu na tej wsowce. stacyjka jest ok
Wziąłem poprowadziłem przewód z aku przez dodatkowy włącznik do rozrusznika i na razie tak sobie radze. Może kiedyś znajdę rozwiązanie tej zagadki.
Pozdrawiam