[2.4 165 km]nastawienie przepustnicy?
[2.4 165 km]nastawienie przepustnicy?
witam
Wymieniłem ostatnio akumulator,ale pojawił sie problem z obrotami.Po szukaniu na forum wyczytałem o nastawianiu przepustnicy.Czy możecie mi powiedzieć jak to zrobić ?
Słyszałem że po podłączeniu aku trzeba trzymać noge na gazie,tylko na jakich obrotach?
pozdrawiam
Nazywaj poprawnie tematy zgodnie z Regulaminem nazywania tematów!
Wymieniłem ostatnio akumulator,ale pojawił sie problem z obrotami.Po szukaniu na forum wyczytałem o nastawianiu przepustnicy.Czy możecie mi powiedzieć jak to zrobić ?
Słyszałem że po podłączeniu aku trzeba trzymać noge na gazie,tylko na jakich obrotach?
pozdrawiam
Nazywaj poprawnie tematy zgodnie z Regulaminem nazywania tematów!
Ostatnio zmieniony 10 gru 2009, 18:43 przez mamar6, łącznie zmieniany 1 raz.
Tutaj masz w jezyku polskim jak sie przeprowadza adaptacje przepustnicy http://www.vag-com.pl/adaptacja-przepustnicy.htm
Jesli jednak nie posiadasz kabelka to sam nic nie zdziałasz wiec pozostaje udac Ci sie do jakiegos warsztatu gdzie Ci to zrobią.
Jesli jednak nie posiadasz kabelka to sam nic nie zdziałasz wiec pozostaje udac Ci sie do jakiegos warsztatu gdzie Ci to zrobią.
Ostatnio zmieniony 13 sty 2010, 23:26 przez sasza, łącznie zmieniany 1 raz.
czy nie zrobiona adaptacja moze byc przyczyna nierownych obrotów silnika i gasniecia przy dojezdzaniu do skrzyzowania?krisker pisze:Potrzebny jest interfejs i soft. Procedura jest tutaj
aha i jeszcze jedno,czy da sie zrobić adaptacje na każdym komputerze?czy potrzebny jest specjalny,gdyz nie wiem jaki posiada moj mechanik...
no to dobrze,dzwonilem i umowilem sie jutro na komputer.odpowiem co i jak.chyba jest to jedyne normalne rozwiazanie gdyz problem pojawil sie po odlaczeniu aku.krisker pisze:Tak, brak adaptacji może (choć nie musi) spowodować nierówne obroty na jałowym. Komputer może być jakikolwiek, byle by był wyposażony w interfejs i soft :mrgreen:
i jeszcze jedno,czy na komputerze pojawi sie blad przepustnicy ze jest do ponownej adaptacji?
PS :moglbys mi powiedziec gdzie sie znajduje przepustnica,bo przed komputerem moze warto by ja wyczyscic?
[ Dodano: 2009-12-11, 12:48 ]
a więc:
bylem dzisiaj u mechanika i na komputerze nie wyskoczyly żadne błędy na co on mi powiedzial ze to nic z przepustnica bo nie pokazał sie błąd.
tlumaczyłem mu żeby zaadoptowal ją ale on stwierdził że najpierw zadzwoni do salonu audi żeby mu powiedzieli co dolega dla mojej A6.
odłączylismy przepływomierz po czym samochód prawie zgasł a więc nie jest to problem z przepływką-jedno ale wyeliminowane.
PS:Może jest ktoś na forum kto ma komputer w UK/Shropshire?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Po adaptacji przepustnicy, gdy przekręcacie zapłon to zawsze jest u Was słychać przez jakieś 15 pierwszych sekund dźwięk, piszczenie, wydobywający się z okolic przepustnicy? Niestety u mnie nie mogę przeprowadzić adaptacji komputerem, bo nie mogę się podłączyć przez OBD i u mnie za każdym razem jest taki dźwięk jakby się stroiła. Czy tak powinno być?