[ AVF 1.9 131 KM] Pompa paliwa czy wskznik ilosci paliwa
[ AVF 1.9 131 KM] Pompa paliwa czy wskznik ilosci paliwa
Witam wszystkich nazywam się ZIBI od 5 miesięcy jestem posiadaczem AUDI A6 C5 2004R 2 0 BENZYNA .Postanowiłem napisac na Forum poniewaz jadąc 2miesiace temu auto zaczelo spowalniac az zgaslo ,nie moglem je odpalic musialem scholowac do mechanika .Nastepnego dnia mechanik stwierdzil za brak benzyny.Wskaznik od ilosci paliwa pokazywal miedzy czerwona a biala kreska bylem pewny ze paliwo jest.Po wlaniu paliwa auto odpalilo .Teraz nie wiem gdzie tkwi problem czy wadliwa jest pompa paliwa czy wskaznik ilosci paliwa n desce rozdzielczej? Moze ktos mial takie zdarzenie jak ja.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2017
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0T CREH 340KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Kolego masz 2.0 benzynę a piszesz w dziale silników wysokoprężnych a do tego oznaczasz temat jako 1.9 TDI. Popraw to.
A odnośnie opisywanego problemu, jaki masz licznik z pełnym fisem czy półfis? Bo u mnie był identyczny problem tyle że mam diesla, problem polegał na zawyżaniu ilości paliwa przez wskaźnik, tyle że na półfisie rezerwa mi się zapalała i wiedziałem kiedy zatankować, problem rozwiązałem w banalny sposób ustawiając wskazówkę we właściwej pozycji na włączonym zapłonie. Już 2 miesiące działa a jak dalej będzie to się okaże.
A Tobie rezerwa się zapaliła?
A odnośnie opisywanego problemu, jaki masz licznik z pełnym fisem czy półfis? Bo u mnie był identyczny problem tyle że mam diesla, problem polegał na zawyżaniu ilości paliwa przez wskaźnik, tyle że na półfisie rezerwa mi się zapalała i wiedziałem kiedy zatankować, problem rozwiązałem w banalny sposób ustawiając wskazówkę we właściwej pozycji na włączonym zapłonie. Już 2 miesiące działa a jak dalej będzie to się okaże.
A Tobie rezerwa się zapaliła?