Witam,
Może się komuś przyda rozwiązanie jakie zastosowałem. Ostatnio nie otwierały się w mojej rakiecie tylne drzwi, ani z pilota, ani z klamki od wew., cycek nie wychodził ale tylko lekko się poruszał. Już miałem dobierać się do boczku, kiedy spryskując zawiasy drzwi białym smarem wpadłem na pomysł żeby napsikać go w szczelinkę, tam gdzie cycuś się chowa. Tak też uczyniłem, biały smar siłą przyciągania ziemskiego spłynął w dół i problem zniknął. Od tej pory drzwi działają o.k.
A teraz pytanie (nie do ekshibicjonistów). Zaciągacie ręczy na mrozie ? Bo coś mi mówi że raczej się nie powinno, ale z drugiej strony zupełne nie używanie ręcznego zimą tez chyba nie jest najlepsze. Może po rozgrzaniu auta zaciągnąć kilka razy i puścić, a jak dłużej stoi na mrozie to niech odpoczywa ?
cycek i ręczny :)
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
sneer, zmodyfikuj moze tytuł watku bo zajrzałem tu gdyz miałem skojarzenia seksuologiczne
No i się zawiodlem
Co do cycka to HGW o co chodzi.
Natomiast co do ręcznego to ja używam zawsze, niezaleznie od pory roku. Robie to od kilkunastu lat w autach grupy VAG i tylko raz był problem w Octavii. Linka miała uszkodzony pancerz i skorodowała w środku skutkiem czego zacierala sie. Ale stało sie to akurat latem.
Tak ,ze jesli linki są sprawne to nic się nie moze stac bo zaden odcinek nie jest odkryty, wszystko pod pancerzem

No i się zawiodlem

Co do cycka to HGW o co chodzi.
Natomiast co do ręcznego to ja używam zawsze, niezaleznie od pory roku. Robie to od kilkunastu lat w autach grupy VAG i tylko raz był problem w Octavii. Linka miała uszkodzony pancerz i skorodowała w środku skutkiem czego zacierala sie. Ale stało sie to akurat latem.
Tak ,ze jesli linki są sprawne to nic się nie moze stac bo zaden odcinek nie jest odkryty, wszystko pod pancerzem

Części samochodowe online - Motostacja pl