[ ARS 4.2 299 KM] Silnik nagle zgasł podczas jazdy
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2001
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
[ ARS 4.2 299 KM] Silnik nagle zgasł podczas jazdy
Panowie,miałem dzisiaj niemiłą przygodę.Silnik podczas jazdy nagle zgasł.Po zatrzymaniu kręciłem rozrusznikiem i nic.Po chwili zapalał się i gasnął aż wkońcu zaskoczył i dojechałem normalnie do domu.Po podpięciu do vaga wyskoczył tylko błąd przepływki 16487 ale to stary błąd i z innego powodu( -tip-q-szarpaniekontrolki-vt49548.htm ) i niechciało mi się go kasować więc zostawmy to narazie.Nadmienię że odkąd mam auto(ze 3 miesiące) czasem po odpaleniu zgasł i po chwilowym kręceniu odpalił normalnie(nie zależnie czy ciepły czy na zimno)a czasem na ciepłym po odpaleniu spadają obroty jakby miał zgasnąć i nagle skaczą do 1200 obr. i powoli spadają do normalnych.Myślałem że to czujnik położenia wału albo coś takiego ale czy vag by tego nie pokazał?Proszę o sugestie co to może być.
Audi A6 forum w Polsce - https://a6klub.pl
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Nadwozie: Avant
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Zanim założyłem LPG było to samo,tak że nie ma to wpływu.
[ Dodano: 2012-10-26, 19:40 ]
[ Dodano: 2012-10-26, 19:40 ]
Też o tym myślałem,ale to by chyba przerywał podczas jazdy na benzynie a tu nic,ani przy wolnej ani przy szybkiej jezdzie,a w sumie to jak sprawdzić pompe paliwa?PawełS6 pisze:może być problem z pompką paliwa ale ciężko to ocenić wirtualnie...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
grzemo, miałeś racje-to najprawdopodobniej wina gazu(że zgasł),to że gaśnie po odpaleniu czsami to już inna bajka.Co to było to napiszę jak się 100% upewnie-jest też w tym sporo mojej głupoty
[ Dodano: 2012-10-27, 20:16 ]
Więc przyczyną był zapowietrzony układ chłodzenia,który nie "ocieplił" parownika gazu i gdy komputer puścił gaz-on "zaszronł"wtryski przez które nie dostawało się paliwo ani gaz.100 %potwierdzone.Gdyby kumpel z pracy nie miał takiego przypadku to nigdy bym na to nie wpadł.Dziekuję wszystkim za zainteresowanie.Teraz jak zapowietrzyłem układ chłodzenia(wstyd jak h_j
)Zrobiłem w czwartek dziórkę w korku od zbiorniczka wyrównawczego płynu chłodzenia,a w piątek wyryski zamarzły
.Teraz po załataniu dziórki jest OK
Niech będzie dla potomnych 

[ Dodano: 2012-10-27, 20:16 ]
Więc przyczyną był zapowietrzony układ chłodzenia,który nie "ocieplił" parownika gazu i gdy komputer puścił gaz-on "zaszronł"wtryski przez które nie dostawało się paliwo ani gaz.100 %potwierdzone.Gdyby kumpel z pracy nie miał takiego przypadku to nigdy bym na to nie wpadł.Dziekuję wszystkim za zainteresowanie.Teraz jak zapowietrzyłem układ chłodzenia(wstyd jak h_j