[ BMK 3.0 224 KM] Drgania Silnika Tylko Po Rozgrzaniu
[ BMK 3.0 224 KM] Drgania Silnika Tylko Po Rozgrzaniu
Witam wszystkich mam duży problem z moją A6 a mianowicie silnik ma mocne drgania przenoszace sie na bude,wyglada to tak,że po odpaleniu auta wszystko jest super,silnik pracuje idealnie a po kolejnych przebytych kilometrach, im większa temp silnika zaczyna nim telepac i dziwnie pracuje.Po osiagnieciu 90c caly czas telepie i dziwnie pracuje,telepanie troche ustaje po wlaczeniu klimy i auto zaczyna lepiej pracować.Co to moze byc?????dodam ze wtryski zostaly wymienione dzialaja idealnie,czyszczony byl też egr.
Audiol, mam TIPa więc nie pomogę, ale jutro przejadę się gdzieś dalej z nową półosią to napiszę czy minęło.
Mam używkę, w lepszym stanie niż stara, przestało trząść budą.
Sprawdź może poduszkę podsilnikową i podporę wału.
Twoi mechanicy zaczęli z górnej półki od najdroższych elementów, zasięgnąłbym opinii innego.
Mam używkę, w lepszym stanie niż stara, przestało trząść budą.
Sprawdź może poduszkę podsilnikową i podporę wału.
Twoi mechanicy zaczęli z górnej półki od najdroższych elementów, zasięgnąłbym opinii innego.
Dzięki za info sprawdze poduszki silnika i ta podpore wału i dam ci znac co i jak pozdrawiam.
[ Dodano: 2012-11-10, 19:13 ]
Igorw,mówiłem że dam znać więc tak,żauważyłem że po za parakowaniu w garażu z pod maski wydobywal sie zapach ropy problem twkil w malenkim oringu ktory jest przy wezyku wlewowym do wtrysku był zużyty przez co wyciekala ropa i zaciagal lewe powietrze jak narazie wszystko jest ok oring zmieniony koszt 20zl.pozostała jeszcze lewa poducha silnika i powinno juz byc po problemie.
pozdrawiam.
[ Dodano: 2012-11-10, 19:13 ]
Igorw,mówiłem że dam znać więc tak,żauważyłem że po za parakowaniu w garażu z pod maski wydobywal sie zapach ropy problem twkil w malenkim oringu ktory jest przy wezyku wlewowym do wtrysku był zużyty przez co wyciekala ropa i zaciagal lewe powietrze jak narazie wszystko jest ok oring zmieniony koszt 20zl.pozostała jeszcze lewa poducha silnika i powinno juz byc po problemie.
pozdrawiam.