Dziś sobie przypomniałem, że w lecie miałem taki problem że jak stałem na światłach, w korku to jak była włączona klimatyzacja to po chwili stania zaczynało "chłodzić" ciepłym powietrzem... chwilowo pomagało dodanie gazu lub nastawienie nawiewu na kabinę. Dlatego postanowiłem poszukać na forum i znalazłem kilka wskazówek, i tak na szybko sprawdziłem bezpiecznik nr25 i wentylator. Bezpiecznik - ok, co do wentylatora to nie chodzi podczas pracy klimatyzacji. I obawiam się że tak było latem. Co do samej klimatyzacji to działa. I wychodzi na to, że powodem tego ciepłego "chłodzenia" był nie włączający się wentylator, co dawało za duże ciśnienie i sprężarka nie wyrabiała...
Proszę napisać od czego zaczadź szukanie przyczyny nie włączającego się wentylatora

- sprawdzić wentylator czy sprawny podłączając bezpośrednio do akumulatora
- sprawdzić przewody wentylatora czy nie są uszkodzone
- sprawdzić bezpiecznik ten pod kierownica
- sprawdzić klimatyzację (oczyścić, nabić)
Jeśli uszkodzony okaże się wentylator klimatyzacji to sprawa będzie w miarę prosta demontaż z auta, w/g opisu na forum trzeba odkręcić jedną śrubę i przekręcić, odczepić przewody i mamy wentylator w rękach.
Moją A6 mam z 2001r model 1,9, mam nadzieje że w nim nie trzeba rozkręcać przodu jak tu kilka osób pisało...
Bardzo was proszę koledzy o pomoc bo chcę jutro zabrać się do roboty ale fajnie było by wiedzieć od czego zacząć, żeby w miarę szybko i skutecznie poszło

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi

Jeszcze mam problem ze spryskiwaczami ale to napiszę w innym poście żeby nie zaśmiecać tego..