Gdzie zre prąd podczas postoju??help
Gdzie zre prąd podczas postoju??help
Witam..mam problem od jakiegoś czasu gdy samochód postoi nie używany 2-3 dni wcina cały akumulator,moi dobrzy mechaniorzy szukali dwa dni i nie maja pojęcia gdzie on może znikać,silnik jest ok aż po same bezpieczniki, z tego co doszli to gdzieś w samej budzie,ale nie ma ani jednego nowego sprzętu podłączonego,oprócz jednego głośnika no ale sam głośnik by tyle nie żarł żeby zniknął cały aku. po dwóch dniach..macie jakieś pomysły???
Nigdy nie wymuszaj pierwszeństwa, ani nie zajeżdżaj drogi starszemu samochodowi. Tamten gość prawdopodobnie nie ma nic do stracenia.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Metoda diagnostyki jest następująca ... pomiędzy klemę plusową instalacji a złącze plusowe akumulatora wpinasz szeregowo amperomierz i odczytujesz jego wskazania. J
eżeli aku pada Ci po 3 dniach, zakładając ze masz aku 74Ah to 74/3/24 = ok 1A na h a to sporo.
Aby namierzyć co pobiera prąd proponuję, po kolei wyciągać bezpieczniki. W ten sposób dojdziesz co wysysa twój aku.
Jest to żmudne zadanie ale wykonalne ... powodzenia w szukaniu
eżeli aku pada Ci po 3 dniach, zakładając ze masz aku 74Ah to 74/3/24 = ok 1A na h a to sporo.
Aby namierzyć co pobiera prąd proponuję, po kolei wyciągać bezpieczniki. W ten sposób dojdziesz co wysysa twój aku.
Jest to żmudne zadanie ale wykonalne ... powodzenia w szukaniu

-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
A wiec z tego co wiem to żre ten 1A tylko nie pamiętam po odłączeniu czy radia czy czego spada do 0,8
(jutro przyjedzie kumpel to będę wiedział konkretnie bo na odległość to nie gadka) a po odłączeniu bezpieczników od radia spada do 0,7 wiec zostaje tak jak by gdzieś jakaś żarówka wpierdzielała tylko ze wszystko pogaszone:| no nic, jutro sie kupi Ballantinesa i będziemy szukać:)

Nigdy nie wymuszaj pierwszeństwa, ani nie zajeżdżaj drogi starszemu samochodowi. Tamten gość prawdopodobnie nie ma nic do stracenia.