[ A6 C6] Podniesienie drzwi
[ A6 C6] Podniesienie drzwi
Witam,
Takie krótkie pytanie do osób, które to robiły. Jak podnieść przednie drzwi? Chodzi mi o podniesienie całych drzwi (nie sam przód lub tył). Poproszę o wyjaśnienie typu łopatologicznego. Najlepiej z obrazkami.
Dzięki z góry!
[ Dodano: 2012-10-17, 13:08 ]
Naprawdę nikt nie regulował drzwi? Tylko ja mam krzywo?
Takie krótkie pytanie do osób, które to robiły. Jak podnieść przednie drzwi? Chodzi mi o podniesienie całych drzwi (nie sam przód lub tył). Poproszę o wyjaśnienie typu łopatologicznego. Najlepiej z obrazkami.
Dzięki z góry!
[ Dodano: 2012-10-17, 13:08 ]
Naprawdę nikt nie regulował drzwi? Tylko ja mam krzywo?
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
Czy chcecie powiedzieć, że w takich wypasionych limuzynach jak A6C6 zawiasy sa przyspawane, bez mozliwości regulacjiHohe pisze:No tak, no to w stodole tak robię, ale co z A6?

Nawet w tak prymitywnym aucie jak PF126p była regulacja

No ale jeśli w C6 jej nie ma to nie macie innego wyjscia jak wymienić auta na nowe

Części samochodowe online - Motostacja pl
Twoja rada to tak jakby na pytanie jak wymienić pasek rozrządu powiedzieć, "wyjmujesz stary pasek i wkładasz nowy". No trochę mało. Zawiasy w C6 nie wyglądają tak jak te w drzwiach do pokoju. Pewnie jakbym się uparł, to sam bym to rozpracował, ale po co uczyć się na swoich błędach? Po to jest forum, żeby pomagać.
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
Hohe, no to jak ? Są przyspawane czy nie ?
Jezeli sa przykręcone to każda śruba ma część gwintowaną i łeb. ÂŁeb to ta część którą łapiemy kluczem (6kt, imbus, torx...) i obracamy.
Jak juz znajdziecie łeb śruby to chyba ją pokręcicie
Macie kłopot ze znalezieniem śruby
? <szok>

Jezeli sa przykręcone to każda śruba ma część gwintowaną i łeb. ÂŁeb to ta część którą łapiemy kluczem (6kt, imbus, torx...) i obracamy.
Jak juz znajdziecie łeb śruby to chyba ją pokręcicie

Macie kłopot ze znalezieniem śruby

Części samochodowe online - Motostacja pl
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
Po pierwsze źle wygląda, tak prawe jak i lewe. Po prostu widać, że są niżej. A druga sprawa to ocieranie uszczelek. ÂŚrednio raz na miesiąc muszę smarować silikonem bo piszczy niemiłosiernie. ASO niestety nie wchodzi w grę bo mieszkam w Irlandii, a tutejsi fachowcy potrafią zepsuć wszystko. Nie będę ryzykował.0x4B25A pisze:Hohe, ja bym Ci proponował podjechać do ASO na porzadną regulację...
Powiedz mi proszę, w czym tkwi Twój problem... czy drzwi się ciężko zamykają (wtedy pomaga regulacja elementu, który jest na słupku), czy drzwi obcierają dolną uszczelką o próg?